Novi 2015 Kia Sorento model s ekološkim sertifikatom TÜV Nord

Izvor: Moto.rs, 16.Dec.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi 2015 Kia Sorento model s ekološkim sertifikatom TÜV Nord

Novi Sorento, koji su premijerno predstavili u oktobru na salonu automobila u Parizu, je zadnji Kijin model koji je dobio ugledni međunarodni sertifikat za svoj uticaj na okolinu tokom svog čitavog životnog ciklusa.

Novom Sorentu je TÜV Nord, vodeća nezavisna organizacija za tehničku inspekciju, podelila sertifikat za ispunjavanje standarda ISO 14040 za životni ciklus proizvoda (LCA - Life Cycle Assessment). LCA predviđa uticaj vozila na okolinu kroz njegov čitav životni >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << ciklus kao i njegov širok izbor razvojnih i proizvodnih faktora, npr. pridobivanje sirovina, pretproizvodna testiranja i iskorićtenje proizvodnih kapaciteta.

Prvi TÜV Nord sertifikat je Kia dobila 2008. za model cee’d, a njemu je sledilo 11 modela tako da Kia sad ima čak 12 modela koji se mogu pohvaliti sertifikatom ISO 14040

U odnosu na prethodnika je novi Sorento unapredio svoj potencijal stvaranja fotohemijskih oksidansa za skoro 13% (POCP). POCP meri količinu smoga koja se proizvede pri procesu izrade vozila i samo vozilo kroz svoju čitavu životnu dobu.

Kia je još pre nekoliko meseci najavila svoju nameru da za sve svoje fabrike širom sveta stekne sertifikat ISO 50001, koji je međunarodni standard za planiranje i implementaciju čuvanja energije, a sertifikat će doprineti boljem upravljanju s potrošnjom energije. Taj sertifikat Kijina fabrika u gradu Gwangju poseduje već od 2012. godine, a ostale fabrike bi ga trebale dobiti uskoro.

izvor: PR Kia

foto © Kia

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

16.12.2014 ::: Novi Kia Sorento s ekološkim sertifikatom TÜV Nord

Izvor: AutoMagazin, 16.Dec.2014

Novi Sorento, koji su premijerno predstavili u oktobru na salonu automobila u Parizu, je zadnji Kijin model koji je dobio ugledni međunarodni sertifikat za svoj uticaj na okolinu tokom svog čitavog životnog ciklusa....Novom Sorentu je TÜV Nord, vodeća nezavisna organizacija za tehničku inspekciju,...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.