Nova Kia optima predstavljena u Njujorku

Izvor: Blic, 02.Apr.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Kia "optima" predstavljena u Njujorku

Kada je Hjundai 2009. godine predstavio šestu generaciju "sonate", svet je saznao koliko dobar može da bude koreanski automobil. Kada je Kia lansirala redizajniranu "optimu" godinu dana kasnije, saznali smo koliko su dizajneri iz ovog dela sveta napredovali, a sada je pred nama njihova najnovija uspešna kreacija - četvrta generacija "optime" koja je debitovala u Njujorku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prepoznatljiva prednja rešetka je dodatno raširena i bolje integrisana sa farovima.

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Tu su i vertikalne maglenke, a dodatni agresivni izgled daje nezavisna donja rešetka.

LED zadnji farovi, integrisani difuzer i par masivnih izduvnih cevi dominiraju na zadnjem delu, a osim ovih noviteta, tu su i poboljšanja u tehnologiji.

Stereo sistem od šest zvučnika je standardan, a za audiofile je u ponudi i Infinity komplet od 14 zvučnika. Kia je predstavila i novu verziju njihovog UVO infotejnment sistema koji radi na osmoinčnom tačskrin ekranu.

Ispod haube u ponudi je standardni 2.4-litarski četvorocilindrični, ako i opcionalni 2.0-litarski četvorocilindrični sa turbo punjenjem. Snaga oba motora je zapravo manja u odnosu na aktuelni model: 2.4-litarski ima 185KS i 240Nm, dok 2.0-litarski ima 247KS i 350Nm obrtnog momenta. Kia navodi da su oba motora štedljivija, ali i dalje nisu objavljene zvanične cifre.

Osim ove dve jedinice, Kia će ponuditi i 1.6-litarski četvorocilindrični motor uparen sa sedmostepenim prenosom sa duplim kvačilom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.