Kia Sorento za tržište Evrope premijerno u Parizu

Izvor: Moto.rs, 30.Sep.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kia Sorento za tržište Evrope premijerno u Parizu

Kompanija Kia je objavila nove informacije o Sorento modelu koji je prilagođen za tržište Evrope, a koji će zvanično biti predstavljen u toku održavanja sajma automobila u Parizu.

Redizajnirani model može da se pohvali unapređenom maskom sa novim prednjim svetlima kao i blago nagnutom linijom krova i velikim brojem hromiranih ukrasnih komponenti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs <<
Unutrašnjost karakteriše upotreba materijala visokog kvaliteta, a obezbeđeno je i više mesta za do sedam putnika.

Ispod poklopca motora biće dostupna tri različita motora, a prvi je 2.4L četvorocilindarski benzinski motor koji razvija 188 ks i 241 Nm obrtni moment koji ovom vozilu omogućuje da ubrzanje do 100 km/h postigne za 10.4 sekunde, dok je maksimalna brzina koju može da zabeleži 202 km/h.

Drugi na listi je 2.0L četvorocilindarski dizel motor koji razvija 185 ks izlazne snage i 402 Nm obrtni moment i poslednji u planu je 2.2L četvorocilindarski dizel motor koji razvija 200 ks izlazne snage i 441 Nm obrtni moment.

Zahvaljujući dodatnoj snazi, ubrzanje do 100 km/h postiže za 9 sekundi dok je maksimalna brzina koju razvija 203 km/h.

foto © Kia

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.