29.06.2015 ::: Kia Motors sa najboljim plasmanom u studiji J.D. Power

Izvor: AutoMagazin, 30.Jun.2015, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

29.06.2015 ::: Kia Motors sa najboljim plasmanom u studiji J.D. Power

Sa više vozila na američkom tlu nego ikada pre Kia Motors je nedavno doživela još jednu prelomnicu. Ugledna kompanija J.D. Power je južnokorejskog diva krunisala za 2. najboljeg u studiji 2015 IQS (Initial Quality Study). Kijin rezultat u IQS studiji se popravio za čak 20 bodova u odnosu na prošlogodišnji, do tada najbolji Kijin rezultat...

Tako se Kia popela 4 mesta više i dospela na 2. mesto – zaostala je tek >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << za luksuznim Porscheom – od ukupno 33 automobilske marke i na 1. mesto svih masovnih marki.

reklama

Za Kijin uspon su najzaslužniji njeni bestseleri Soul i Sorento, dok su se ostali modeli Rio, Optima, Cadenza, Sportage i Sedona (‘Grand Carnival’ na nekim tržištima) plasirali u Top 3 u svojim kategorijama.

“Verujemo da izveštaj J.D.Power ne ostavlja nikakve nedoumice o tome da Kia proizvodi vrhunska vozila, a ti rezultati nas posebno raduju jer studija IQS zaista predstavlja glasove naših kupaca,” rekao je Michael Sprague, izvršni direktor u Kia Motors America i nastavio:

“Kijin rast je jedna od najvećih priča o uspehu u automobilskoj industriji, a iza nje stoje mukotrpan rad više hiljada članova tima širom sveta i dugoročna strategija fokusiranosti na kvalitet, što jača ugled marke i poboljšava iskustva vlasnika vozila Kia.” Kijina prodaja u SAD se više nego udvostručila u zadnjih 6 godina, između ostalog zahvaljujući izgradnji američke fabrike. Zato se ovaj brend polako, ali sigurno penjao po rang listi J.D. Powerovih IQS godišnjih izveštaja. Nakon što je Soul 2012. završio na 1. mestu u svom segmentu Kia je u 2013. ušla među 10 najboljih. Sa pobednicima Soulom i Sportagem Kia je u 2014. završila na 6. mestu. Uz to je potrebno spomenuti da je Kijina fabrika u Georgiji, čija izgradnja je koštala 1,1 milijardu dolara, a gde proizvode Sorento i Optimu, u ovogodišnjoj studij ostvarila svoj najbolji dosadašnji rezultat.

Osim toga je fabrika Kwangju, gde proizvode Soula, postala br. 1 u azijsko-pacifičkoj regiji. U svojih 29 godina postojanja godišnja studija J.D. Power IQS analizira mišljenja vlasnika vozila u 26 razreda. Vlasnici vozila ocenjuju vozačko iskustvo, performanse motora i menjača i širok popis problema povezanih sa kvalitetom unutar prvih 90 dana vlasništva.

PR

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.