YOUTUBE DONOSI PROMENU KOJA ĆE VAS RAZBESNETI: Od  sledeće godine nema više preskakanja reklama

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2017, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YOUTUBE DONOSI PROMENU KOJA ĆE VAS RAZBESNETI: Od sledeće godine nema više preskakanja reklama

Ukida se opcija "skip".

Čak 90 odsto korisnika zatvara reklama koje se pojavljuju na video snimcima na Jutjubu (YouTube), ali od početka sledeće godine to više neće biti moguće. Dobra stvar je da će Jutjub uporedo sa ovom novinom skratiti vreme trajanja reklama.

Korisnici Jutjuba od sledeće godine više neće moći da preskaču reklame, kao što to sada rade.

Internet div koji je u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasništvu još većeg – Gugla, ukinuće reklame od 30 sekunde, koje sada posle šest sekundi mogu da se preskoče. Umesto njih uvešće reklame u trajanju od 15 i 20 sekundi, ali i ukinuti opciju „skip“.

„Kao deo toga odlučili smo da ne nastavimo s reklama od 30 sekundi bez mogućnosti preskakanja, već ćemo pažnju usmeriti na formate kojima će biti zadovoljniji i korisnici i oglašivači“, rekao je portparol Gugla (Google), potvrdivši informacije koje su se pojavile na internetu.

Zaključak stručnjaka je da industrija mora da poboljša korisničko iskustvo online oglašavanja, a ovo je, prema njima, korak u tom smeru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.