Velika nužda usred galerije u Hrvatskoj!

Izvor: Mondo, 27.Maj.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika nužda usred galerije u Hrvatskoj!

Hrvati su zgroženi - turistkinja iz Španije obavila veliku nuždu usred Meštrovićeve galerije u Splitu. Nije kažnjena, jer je to bio "zov prirode".

Foto: YouTube/screenshot

Hrvatski mediji sa zgražavanjem pišu o neobičnom događaju u jednoj od najznačajnijih ustanova kulture - Meštrovićeve galerije u Splitu.

List "Slobodna Dalmacija" preneo je da je turistkinja iz Španije proteklog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vikenda obavila VELIKU nuždu usred galerijskog kompleksa - u zapadnom delu vrta, između tri čempresa, odmah iza čuvene "Udovice" Ivana Meštrovića.

Ova starija gospođa je sa grupom turista bila u obilasku ovog značajnog kulturnog dobra, ali ju je priteralo i... Nije kažnjena, jer po važećem hrvatskom zakonodavstvu ovakav čin se može kazniti samo ako to neko učini sa namerom da "omalovažava građane", "povredi osećaje i moral" - tada se takav čin shvata kaoa prekršaj i može ga se procesuirati. Ali, pod uslovom da je policijski službenik to video svojim očima.

U ovom konkretnom slučaju, gospođa iz Španije nije imala nameru bilo koga da povredi, već samo da se olakša. Dakle, kazne nema.

Ipak, nije uspela do kraja da se olakša, jer ju je prekinula zgrožena službenica Galerije, prenosi isti list.

Posebna zanimljivost je da se toalet nalazi pet metara od "mesta zločina", a da Španjolka nije ni pitala za tu prostoriju!

"U bližoj, a ni daljoj istoriji Galerije Meštrović nismo upamtili takvo ponašanje, niti smo predvideli da tako nešto neko može da uradi, pa smo, priznajem, i mi ostali  zatečeni", rekla je vršilac dužnosti upravnice galerije Sandra Grčić Budimir.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.