UEFA NE PRAŠTA: Koliko košta novi “ustašluk” hrvatskih navijača (FOTO, VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Maj.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA NE PRAŠTA: Koliko košta novi “ustašluk” hrvatskih navijača (FOTO, VIDEO)

FIFA je zbog navijačkog veličanja ustaškog režima na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u martu, kaznila HNS novčano i s dve utakmice kvalifikacija za SP bez gledalaca.

 “Za dom spremni” s osječkih tribina na utakmici protiv Mađarske, koštaće HNS 150 hiljada švajcarskih franaka i dve utakmice bez gledalaca za SP 2018, protiv Turske 5. septembra na Maksimiru i Finske 9. oktobra u Tampereu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << />
 (Izvor:youtube/Davor Mandaric)
 
FIFA u obrazloženju kazne navodi kako su se “dva slučaja diskriminišućih povika hrvatskih navijača čuli na prijateljskim utakmicama Hrvatske protiv Izraela 23. i Mađarske 26. marta 2016.”
 Iz Ciriha ističu kako se ovi problemi sa hrvatskim navijačima stalno ponavljaju i da je HNS već kažnjavan od strane FIFA i UEFA.
 

FOTO: Index.hr
Kazna koju je FIFA juče izrekla HNS-u, finansijski je najviša koju je savez dobio. Do sada je crni rekord držala UEFA-ina sankcija za kukasti krst na terenu Poljuda prošle godine tokom utakmice Hrvatska – Italija (1:1) u kvalifikacijama za EP 2016, kada je HNS kažnjen sa 100 hiljada evra, oduzimanjem jednog boda u kvalifikacionoj grupi i igranjem bez publike na dve sledeće domaće utakmice u organizaciji UEFA.
Hrvatska je odradila jednu, predzadnju utakmicu kvalifikacija za Euro protiv Bugarske. 


The post UEFA NE PRAŠTA: Koliko košta novi “ustašluk” hrvatskih navijača (FOTO, VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.