U kojim situacijama mogu da vam ugase Jutjub kanal: Ne ignorišite ove stvari

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kojim situacijama mogu da vam ugase Jutjub kanal: Ne ignorišite ove stvari

Crtani film "Maksimove avanture" na Jutjubu neće moći da se gleda do daljnjeg odnosno dok vlasnik kanala na kojem su zabranjeni i kompanija koja želi da zaštiti sadržaj na njemu, ne reše spor, saznaje Telegraf.rs. Problem je, međutim, što sudski proces moće da potraje mesecima, pa i godinama.

Najpopularniji Jutjub kanal “Mama voli bebu“, čiji je vlasnik Nikola Tomić, poznat pod nikom Nykk DeeTronic, opet je napadnut >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pre dve nedelje pa je nemoguće odgledati omiljene crtane filmove "Maksimove avanture". Kanal je, prema Tomićevim rečima, ukinula firma Advantec group koja je krajem maja Zavodu za intelektualnu svojinu u Beogradu podnela prijavu da zaštiti žig i prisvoji sve ono što je on godinama radio.

Dok se između Tomića i ove firme spor ne reši, ni jedna a ni druga strana neće moći da podignu ove crtane filmove na Jutjub kanal.

foto: Profimedia/F1 Online, Freeimages.com/kipcurry

Stručnjak za poslovanje i prava na Jutjubu objašnjava za Telegraf.rs da se kanal na Jutjubu obara u slučaju prijava za zloupotrebu autorstva. 

- Niko ne može da obori kanal a da nije autor nekog sadržaja, odnosno da nema osnova za to. Kanal se obara ukoliko neko tri puta izvrši zloupotrebu, zapravo, ukoliko neko argumentovano tri puta podnese prijavu za zloupotrebu autorskog dela.

- Nakon treće prijave, daje se obaveštenje da će sa sedam dana biti skinut kompletan kanal i sav sadržaj se zabranjuje dok se ne reši spor - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se Jutjub ne meša u proces, već da sve prepušta sudu i dok se stvar ne reši klipovi se ne emituju na Jutjubu.

Printskrin: YouTube/Nykk Deetroni

On ističe da na Jutjubu ne sme da se koristi ničije autorsko delo bez odoborenja i dozvole:

- Zloupotrebom se smatra i ako je na Gugl platformu odnosno Jutjub kanal stavljeno delo koje 90 odsto vaše a 10 odsto tuđe.

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.