Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uputila protestnu notu Sarajevu zbog paljenja zastava

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru BiH u Beogradu Lazaru Mirkiću, kojom je izražen energičan protest i zatražena hitna istraga zbog sadržaja video-snimka sa Youtube-a, na kojem se vidi spaljivanje zastava Srbije.

Uz ukazivanje da je riječ o krajnje neprihvatljivom postupku usmjerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Srbije, Ministarstvo spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poslova Srbije očekuje da nadležni organi BiH sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimjerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom.

"Ministarstvo spoljnih poslova Srbije iskazuje poseban interes da se o toku te istrage blagovremeno obavještavaju nadležni organi Srbije", navedeno je u saopštenju.

Na tom snimku dva neidentifikovana naoružana lica okružena nekadašnjom zastavom BiH, koja je bila u zvaničnoj upotrebi do 1998. godine, i zastavom Kraljevine Saudijske Arabije, spaljuju dvije državne zastave Srbije uz pucanje iz vatrenog oružja i pjevanje pjesama izrazitog nacionalnog i islamskog vjerskog naboja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

ZBOG VIDEO SNIMKA SPALJIVANJA SRPSKE ZASTAVE: Srbija uručila BiH protestnu notu

Izvor: Kurir, 29.Jul.2016

...Uz ukazivanje da se radi o krajnje neprihvatljivom postupku, usmerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine sprovedu hitnu istragu u cilju otkrivanja počinilaca tog neprimerenog čina i njihovog kažnjavanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.