Špijuniraju nas i putem Jutjuba!

Izvor: BKTV News, 20.Avg.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijuniraju nas i putem Jutjuba!

Gledanje samo jednog video-zapisa na Jutjub-u moglo je vladama stranih zemalja i špijunima ‘otvoriti prozor u vaše živote‘. Već više od godinu dana mediji prenose informacije o načinima na koji su američka vlada i NSA mogli pratiti i prisluškivati milione internet korisnika.

Podaci o praćenju i metodama prisluškivanja Agencije za nacionalnu sigurnost šokirali su mnoge internet korisnike i još jednom pokazali kako potpuna sigurnost na internetu ne postoji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Krajem prošle nedelje na Engadgetu objavili su nove podatke o načinu špijuniranja internet korisnika te se pokazalo da su vlade i državne agencije korisnike mogle pratiti i putem.
Naime, oni su mogli da prate svakodnevne aktivnosti korisnika na internetu presretanjem saobraćaja s nešifriranih streamova na Jutjub i prijave na Live naloge i na taj su način imali otvoren ‘prozor u vaše živote’, odnosno mogli su videti sadržaj e-mailova, bankarskih računa, sadržaj dopisivanja i brojne druge privatne podatke koje vaš računar razmenjuje sa svetom.
Dobra vest, napominju na Engadgetu, je da su Gugl i Mikrosoft naknadno šifrovali i osigurali te veze kako bi sprečili njihovo iskoriš-avanje i praćenje korisnika.
Izvor: personalmag.rs
The post Špijuniraju nas i putem Jutjuba! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.