Pera je prvi student koji je snimio svoj spot: Koledž Berkli ga je objavio na svom kanalu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Maj.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pera je prvi student koji je snimio svoj spot: Koledž Berkli ga je objavio na svom kanalu (VIDEO)

Srbin Pera Krstajić je stipendista muzičkog koledža Berkli iz Bostona. Njegova kompozicija "Kaymak" našla se na zvaničnom Jutjub kanalu Berklija. Pera je basista i prvi je student koji je snimio svoj spot. 

Pera Krstajić je rođen u Beogradu 1995. godine, a u osmoj godini počeo je da svira klavir. Već u osmom razredu osnovne škole, krenuo je na časove električne bas gitare u jednoj privatnoj školi za pop i rok muziku.

Nedugo potom, aplicirao je za Srednju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << školu "Stanković", odsek džez.

Pre odlaska na studije na Berkliju, svirao je širom Balkana, a džez velikan Dejvid Bini, s kojim je nastupao na Beogradskom džez festivalu, pitao ga je da bude član njegove grupe.

Tokom narednog leta, obišli su Evropu kao "David Binney Avenija" i snimili album. Pera ima ulogu kompozitora, aranžera i basiste u bendu.

Pesmu "Kaymak" peva Tamara Jokić, poslušajte:




Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Pera spojio kajmak i džez: Na Berkliju živim svoj san

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2017

Basista Petar Pera Krstajić iz Srbije, stipendista muzičkog koledža Berkli u Bostonu, čija je kompozicija objavljena na zvaničnom YouTube kanalu te čuvene škole, izjavio je u Danu uživo televizije N1 da je presrećan i prezadovoljan kako je taj projekat ispao na kraju...Reč je o pesmi "Kaymak",...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.