Ipak nije preživela! PALA Vlada Rumunije

Izvor: Mondo, 21.Jun.2017, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak nije preživela! PALA Vlada Rumunije

Rumunski parlament izglasao je nepoverenje Vladi premijera Sorina Grindeanua, posle samo šest meseci mandata.

Foto: Youtube/Printscreen

Prema zvaničnim rezultatima glasanja, za ovu odluku izjasnio se 241 poslanik, a protiv je bilo sedam. Za obaranje Vlade bila su potrebna 233 glasa.

Grindeanu je odbio da podnese ostavku prošle sedmice, nakon što je njegova vladajuća Socijaldemokratska stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << povukla podršku njegovom kabinetu.

Stranka je zaključila da Grindeanu ne sprovodi program koalicione Vlade.

#Grindeanu#Government, dismissed by censure motion. What's next?https://t.co/EMMEqRaVWSpic.twitter.com/pz8e8yUDRe

— The Romania Journal (@romania_journal) June 21, 2017

Rumunska Vlada, koju su vodile socijaldemokrate na čelu sa premijerom Sorinom Grindeanuom, izglasana je pre samo šest meseci.

Nova vlada Rumunije: Nećemo "voditi politiku"

Njen rad bio je uzdrman već na samom početku mandata, kada su stotine hiljada Rumuna protestovale zbog sporne uredbe koja je predlagala da se korumpiranim političarima opraštaju njihova nedela.

Ustala je Rumunija: Evo zbog čega

Vlada je povukla kontroverznu uredbu, ali su građani, koji su protestovali u oko 70 rumunskih gradova, tražili ostavku premijera i Vlade.



POBEDA: Rumuni "oborili" uredbu, sad traže ostavke

I pored masovnih protesta i nezadovoljstva građana, Vlada Grindeanua preživela je u februaru glasanje o poverenju u parlamentu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pala rumunska vlada

Izvor: Beta, 21.Jun.2017

Rumunski parlament izglasao je danas nepoverenje vladi premijera Sorina Grindeanua samo šest meseci od dolaska na vlast.Zahtev za glasanje o poverenju vladi tražila je vladajuća Socijaldemokratska partija, navodeći da premijer nije uspeo da sprovede političku agendu svoje partije.Za njihov zahtev...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.