Od naredne godine nove mogućnosti na YouTube-u

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2016, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od naredne godine nove mogućnosti na YouTube-u

"YouTube" planira potpuno da promeni način na koji gledamo video snimke na mobilnim telefonima uz pomoć nove mobilne aplikacije "YouTube Go".

U pitanju je aplikacija koja bi na YouTube trebalo da privuče novih milijardu korisnika, između ostalog i iz zemalja poput Indije, Kine, Brazila i Indonezije, gde se ovaj servis gleda na različitim uređajima i uz različite mogućnosti spajanja na internet.

Upravo je Indija bila mesto na kojem je voditelj YouTube-ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radne grupe Niba Jain zajedno sa svojom ekipom radio na razvoju nove aplikacije, koja bi trebalo odlično da radi i na sporijim brzinama interneta i na jeftinijim uređajima, uz manju potrošnju internet prometa.

Noviteti koje donosi "YouTube Go" su brojni: aplikacija će moći da radi i kada korisnik nije spojen na internet, a preuzete video snimke korisnici će moći da dele s drugim u blizini putem bežične veze. Osim toga, "YouTube Go" će omogućiti korisnicima pregled prvih šest sekundi videa kako bi mogli da odluče žele li baš na njega da troše svoje megabajte, a biće im dostupna i informacija o veličini svakog pojedinog videa kako bi znali koliko će prometa na njega potrošiti.

Novost je i činjenica da "YouTube Go" neće imati sve mogućnosti osnovne aplikacije, poput komentara, trendova i pretplata. Očekuje se da će nova aplikacija svima biti dostupna već početkom 2017. godine, a stručnjaci predviđaju da će zauvek promeniti način na koji danas pregledamo i dijelimo video snimke.

Autor: index.hr
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.