Nova ZASTRAŠUJUĆA opcija Google-a prikazuje SVE što radite na internetu

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jun.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ZASTRAŠUJUĆA opcija Google-a prikazuje SVE što radite na internetu

Google je objavio novu opciju u podešavanju privatnosti pomoću koje korisnici na jednom mestu mogu da pronađu sve što Google beleži o njihovoj aktivnosti na internetu.

Na stranici My Activity nalazi se detaljan pregled svega što ste ikada uradili na Google-u i njegovim servisima. Tako je moguće pronaći kompletnu istoriju surfovanja, upite koje ste postavljali na Google-u, pretraživanje slika, video-snimke koje ste gledali na >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << YouTube-u, kartice Google Now koje ste pogledali...

Korisnici Androida i oni koji se oslanjaju na Google-ove usluge verovatno će na ovim stranicama otkriti čitav svoj online život.

Ako poželite da smanjite količinu podataka koje Google čuva o vama, upotrebite podešavanja na stranici "Activity Controls" gde možete da pauzirate prikupljanje podataka u vezi za vašoj aktivnosti na web-u, istoriji lokacija koje ste posetili, glasovnu i audio aktivnost, uređaje koje koristite i istoriju gledanja stvari na YouTube-u.

Foto: pixabay.com

Nova opcija povezana je sa jednom velikom promenom na Google-ovim servisima. Naime, Google sada koristi podatke koje je prikupio od vas kako bi vam isporučio bolje ciljane oglase ne samo na vlastitim servisima već i na drugim web stranicama.

Kako biste isključili ovaj novi oblik praćenja oglasa, otvorite ovu stranicu. Na njoj možete isključiti opcije "ads based on your interest", kao i "ads based on your interests on websites beyond google.com".

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Googleova stranica My Activity otkriva koliko Google zna o vama

Izvor: Informacija.rs, 01.Jul.2016, 06:43

Nije tajna, a i sami to znate - Google zna mnogo o vama. Google prati sve što radite na internetu, uključujući i to šta ste tražili preko pretraživača, koju ste muziku slušali, koje videe gledali, mesta koja ste posetili, a sve to je kompaniji potrebno da bi vam prikazivala reklame koje bi vas...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.