Dama koja je volela da štrika - Odri Hepbern

Izvor: Mondo, 04.Maj.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dama koja je volela da štrika - Odri Hepbern

Britanska glumica Odri Hepbern danas bi napunila 87 godina. Osim za filmsku, Odri je važila i za modnu ikonu, a i u ovom modernom vremenu i dalje je sinonim za damu.

Foto: PrintScreen/YouTube

  Odri Hepbern je rođena 4. maja 1929. godine, što znači da je bila popularna u zlatno doba Holivuda. Pored glumačkih priznanja, Odri je - s pravom - uvrštena na listu najbolje obučenih žena sveta (International >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Best Dressed List), koju je osnovala Elenor Lamber davne 1940. godine.

Hepbernova je inače rođena u Briselu, a detinjstvo je provela putujući između Belgije, Velike Britanije i Holandije.

Mnogi to ne znaju, ali Odri se školovala da bude balerina pre nego što se odselila u London 1948, mada je i tamo nastavila da pohađa časove baleta. Možda joj je upravo interesovanje za ovu vrstu plesa pomoglo da izgleda tako graciozno i elegantno u svakoj prilici, ali pre nego haljine, kod Odri je najpre u oči "upadao" stav dame.

Mnogi, naročito pripadnici mlađe generacije, znaju ko je Odri Hepbern, ali verovatno ne znaju da je ona svojevremeno radila za Holandski pokret otpora, kao ni da je njeno pravo ime bilo Odri Baston (Audrey Buston).

Bila je introvertna ličnost, završila je kurs zubnog tehničara, obožavala je da štrika, strašno se plašila vode, a verovali ili ne, njen kućni ljubimac je bio jelen koji se zvao Pipin! Ova filmska zvezda i modna ikona bila je ambassador UNICEF-a, ali i pobednica britanskog šoua "Ja imam talenat".

Podsetite se nekoliko legendarnih scena iz filmova u kojima je Odri glumila.

Iz filma "Sabrina", u kojem glume Odri Herpbern i Hemfri Bogart:

Foto: MONDO/Gif

Iz filma "Praznik u Rimu":

Foto: MONDO/Gif

Pogledajte i fotografije Odri Hepbern koje su prvi put objavljene 2015. godine:



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.