Autor videa godine osudjen na društveno-koristan rad

Izvor: Beta, 03.Mar.2015, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autor videa godine osudjen na društveno-koristan rad

VARSSAVA, 3. marta 2015. (Beta) - Autor najboljeg videa 2014. godine na mreži Jutjub (YouTube) sa psom u glavnoj ulozi i sa 113 miliona pregleda, Silvester Vardenga, počinje polako da plaća cenu za svoja video izmotavanja sa Poljacima i poljskom policijom, pošto ga je sud u Varšavi osudio na 20 sati društveno korisnog rada.

Razlog je klip od pre godinu dana, "Grandpa Prank", u kome Vardenga prerušen u dedicu jurca >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << bez pantalona i gaća po jednom tržnom centru u Varšavi (https://www.youtube.com/watch?v=xdxVBiJe8Co).

Vardenga je na Fejsbuku objavio da je osudjen na mesec dana zatvora zato što na filmu izgleda kao da prerušen jurca po tržnom centru Zlatne terase bez gaća i pretvara sa da su mu kante za smeće WC.

"OK, razumem, nije dozvoljeno jurcati na javnom mestu bez gaća, ali ja sam ih imao. Moj kolega iz postprodukcije maskirao ih je tako dobro da je sud naseo i osudio me na osnovu filma, bez dokaza", napisao je Vardenga i dodao da je osudjen na mesec dana zatvora.

Ukoliko Vardenga uloži žalbu, biće obavljeno klasično sudjenje pošto je sada za izgred osudjen po hitnom postupku mandatnih sudova, uvedenih najviše zbog fudbalskih huligana.

Vardenga čija video izmotavanja s nestrpljenjem iščekuju milioni ljudi širom sveta, ranije je osudjen na novčanu kaznu kada je snimio kako ga policija zaustavlja jer telefonira tokom vožnje, a on je pred šokiranim policajcima pojeo mobilni telefon koji je bio kolač, imitacija (https://www.youtube.com/watch?v=b31lg6DTgJw)

Video godine - Pas mutant pauk (https://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4).

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.