Završetak deonice Srpska kuća-Levosoje u novembru

Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završetak deonice Srpska kuća-Levosoje u novembru

BUJANOVAC

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će deonica auto puta Srpska kuća-Levosoje, u dužini od 8,06 kilometara, na južnom kraku Koridora 10 biti završena u novembru.

„Završetkom ove deonice biće gotov kompletan južni krak Koridora 10, bez Grdeličke klisure, koja se radi. Sledeće nedelje u pojedinim delovima klisure počinje asfaltiranje“, rekla je ministarka.

Ona je napomenula da je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << reč o veoma važnoj deonica i zato što su na Koridoru 10 glavni izvođači domaće kompanije.

Ministarka je kritikovala izvođače, prilikom posete gradilišta od Srpske kuće do Levosoja i zatražila da se radovi pojačaju kako bi ta deonica bila završena u predviđenom roku.

„Izvođači imaju jednu obavezu, da poštuju ugovor. Utisak je da je ovo gradilište malo više našminkano, nego što u realnosti jeste. Zato ćemo intezivirati naše nenajavljene posete. Kontrola izvođača radova biće svakodnevna, jer je do sada na ovoj trasi urađeno 55 odsto od ukupnog posla, a cilj je da se do novembra dobije put vrhunskog kvaliteta“, rekla je ministarka Mihajlović koja, medjutim, nije rekla ko su tačno podizvodjači na ovoj deonici.

Ona je najavila je da će nadležnim institucijama predložiti da se maksimalna brzina na auto-putevima u Srbiji poveća sa 120 na evropski standard od 130 km na sat.

Istakla je da se puno ulaže u puteve i da je Srbija spremna da donese ovu odluku.

Mihajlovićeva je podržala ideju da se kontrola brzine kojom automobili prolaze koridorima obavlja na naplatnim rampama.

Zajedno sa ministarkom gradilište su posetili vršilac dužnosti direktora „Koridori Srbije“, Zoran Babić i vršilac dužnosti JP „Putevi Srbije“, Zoran Drobnjak.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.