Završen festival “Majska pesma”

Izvor: JUGpress.com, 27.Maj.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen festival “Majska pesma”

NIŠ

Sinoć je u Domu vojske u Nišu održan 43. festival kompozicija za decu „Majska pesma.

Na takmićenji je učestvovalo 14 kompozicija, 19 izvođača sa solo, duetskoim nastipima i učestvovao je i jedan trio.

„Ovaj festival ima dugu tradiciju . Četrdeset tri godine dečiji centar Niš organizuje ovaj festival. Za sve godine trajanja bilo je raznih previranja i dešavanja i mi smo ponosni da čak i u ono vreme kada su se dešavale loše stvari u zemlji, i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u vreme bombardovanja festival je ipak opstao. Umesto u maju, te godine je održan u septembru. Kontinuitet se nije prekidao. Svake godine se trudimo da na festivalu bude nešto novo , modernije , mada nastojimo da zadržimo onaj tradicionalni duh, osavremenjujemo ga i osvežavamo ga tekovimama današnjice. Dece i generacije su sada drugačije od onih koje su bile kada je festival nastajao“ , rekla je Aneta Cekić umetnički direktor Dečijeg centra.

Ove godine umetnički direktor festivala bio je Bata Zlatković

„Već dve godine sve učesnike festivala nagrađujemo nekim prigodnim poklonima u čemu nam pomažu prijatelji festivala. Mi smo spremili 19 nagrada, tako da je svako dete koje je učestvovalo na festivalu dobilo nagradu“, dodala je Aneta Cekić.

Kompozicije su ocenjivala dva žirija, dečiji i stručni žiri koji su dodelio po tri nagrade. Nagrade su dodeljene i za najbolji nastup.

Dečiji žiri činili su Nemanja Ivanić,  Nastasija Dimić I Đorđe Živojinović

Stručni žiri odlzučivao je u sastavu:  Mr Dragan Tomić, kompozitor i profesor na fakultetu umetnosti, Tomislav Nikolić, gitarista grupe Kerber, Dejan Perašević, kantautor, Predrag Peca Milosavljević, pevač i tekstopisac grupe Galija I Milica Štrbo, umetnik i sociolog

Odlukom Dečijeg žirija nagradjeni su prvom nagradom Jana Milosavljević sa pesmom “Priča bez kraja”. Druga je Danica Ignjatović sa pesmom “Sutra mi je rođendan” a treće mesto zauzele su Elena Lazić i Jana Mihaldžić koje su u duetu izvele pesmu “Svako dete ima pravo”

Odlukom Stručnog žirija prvonagrađeni  za interpretaciju  je Petra Nešić  koj je pevala pesmu.  “U istoj smo klupi” . Drugo mesto je osvojila Monika Mišić sa pesmom “Letnje čarolije”, a treće  Luka Utvić sa pesmom “Anja”

Najbolji tekst po oceni žirija je tekst pesme “Priča bez kraja “ Radeta Jovanovića.

Najbolji aranžman uradio je kompozitor Rade Radivojević za pesmu “Svako dete ima pravo”

Najbolja kompozicija i ovogodišnja Majska pesma je “Letnje čarolije” koju je izvela Monika Mišić.

U revijalnoom delu publiku su zabavljali polaznici škole “By Heart” Olivera Katića.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.