Voda u Pirotu neispravna za piće

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Pirotu neispravna za piće

Zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode iz mreže gradskog vodovoda u Pirotu, stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu prepočuju da se voda iz gradskog vodovoda u Pirotu do daljnjeg ne koristi za piće, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Zavod građanima prepočuje da do dobijanja ispravnih rezultata vodu piju iz cisterni ili nabavljaju flaširanu vodu, a u saopštenju su naveli da je od uzetih 12 uzoraka iz mreže gradskog vodovoda 28. avgusta utvrđeno da 8 ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovoraju Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Iz Kol centra Vodovoda obaveštavaju da će cisterne sa pijaćom vodom biti postavljene večeras u Ulici 22. divizije kod kružnog toka kod "Malog mosta" i kod zgrade Pošte u Ulici vojvode Stepe u centru grada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UPOZORENJE: Piroćanci, ne pijte iz česme!

Izvor: Mondo, 01.Sep.2017

Zavod za javno zdravlje u Pirotu saopštio je danas da je voda iz gradskog vodovoda u Pirotu neispravna za piće i pozvao stanovništvo da se vodom za piće snabdeva iz cisterni ili da kupuje flaširanu vodu...Foto: MONDO, Lana Stošić..Kako se navodi u saopštenju Zavoda, od 12 uzoraka vode uzetih...

Nastavak na Mondo...

U Pirotu voda i dalje nije za piće

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2017, 13:22

Preporuka Zavoda za javno zdravlje u Pirotu da se voda iz gradskog vodovoda u Pirotu zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode ne koristi za piće važe i dalje, a građani se vodom snabdevaju sa dve cisterne u gradu ili kupuju flaširanu vodu u prodavnicama...Direktor Javnog preduzeća "Vodovodi kanalizacija"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.