Takmičenje ribara u lovu na somove

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje ribara u lovu na somove

Ribolovci mogu do 22. avgusta da se prijave za takmičenje na "Vlasinskoj somovijadi" koja će 23. i 24. avgusta biti održana na Vlasinskom jezeru kod vidikovca Hadži-Zamfir.

Takmičenje će prvog dana trajati od 12 do 19 sati posle čega je najavljena priprema riblje čorbe, večera, a zatim će prisutne zabavljati trubači.

Sledećeg takmičarskog dana nadmetanje u tome ko će u čuvarci imati veću težinu ulova soma počeće već u 6 sati ujutru i trajaće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do podneva, posle čega će u 13 biti proglašeni pobednici, a zatim će za ručak biti pripremljen "vojnički" pasulj.

Ribolovci mogu pecati i iz čamaca uz korišćenje varaličarskog štapa sa varalicom po izboru i bućke.

Kako kažu organizatori iz JP Direkcija za građevinsko zemljište i puteve Opštine Surdulica, zainteresovani mogu da se prijave kao pojedinci ili ekipa. Prema pravilima takmičenja, ekipu čine tri člana od kojih ribu smeju loviti samo dva, i to svaki sa po tri ribolovna pribora sa po jednom udicom.

U pojedinačnoj konkurenciji takmičar takođe lovi sa tri ribolovna pribora.

Neće biti izvlačenja startne pozicije, već će takmičari sami odabrati mesto za ribolov. Pri tome će svako dobiti svoj broj koji mora da istakne na vidnom mestu na čamcu.

Osim tri najuspešnije ekipe, odnosno tri pojedinca, koji će biti nagrađeni prema najvećoj težini upecane ribe, nagradu će poneti i ribolovac koji upeca "najulov".

Za detalje o prijavljivanju zainteresovani se mogu informisati telefonom na brojeve 017/815-359 062/80-23-114 od 7 do 15 sati i porukama na adrese direkcijasur@open.telekom.rsinfo@piovlasina.com.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.