Satirični tekstovi Disa i Domanovića u monodrami u Kupini

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Satirični tekstovi Disa i Domanovića u monodrami u "Kupini"

Posle više od 30 godina od premijere na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, kao i izvođenja po čitavoj bivšoj Jugoslaviji i zemljama Evrope, monodrama “Naši dani”, autora Radoslava Raleta Milenkovića, biće odigrana u “Kupini” 1. februara od 20 sati.

Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pesama Vladislava Petkovića Disa i najznačajnijih pripovedaka jednog od najvećih srpskih satiričara Radoja Domanovića, koji je, navode, oštro, kritički >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bespoštedno i duhovito slikao vlast svog vremena ogrezlu u korupciji i nasilju. Radoslav Milenković adaptirao tekstove Disa i Domanovića; Foto: Art&Tour

Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preduzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susreće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svedok rasula i propasti svih segmenata društva. A najdramatičniju promenu doživljava kada se u preispitivanju nacionalnih mitova suočava sa razarajućom istinom koja poništava idealizovanu (i mitomansku) sliku zemlje njegovih predaka - saopštili su organizatori.

Glumac i reditelj Radoslav Milenković u ovoj predstavi igra više od 30 likova.

Kombinacijom bravuroznog verbalnog plana i snažne fizičke ekspresije, potpomognute pantomimom, žanrovski oslonjene na raznovrsna sredstva pučkog pozorišta, farse, groteske, komedije dell'arte i kabarea, ostvarena je predstava koja je ovenčana brojnim nagradama u prethodnih trideset godina - dodaju.

Karte se mogu rezervisati putem Fejsbuk strane Art&Tour ili na sajtu bioskopa “Kupina”, a informacije su na telefon 065/404-21-17. Ulaznica za parter košta 600, a 550 dinara je balkon.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.