STATISTIKA: Porasla proizvodnja, opala nezaposlenost

Izvor: juGmedia, 05.Sep.2015, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STATISTIKA: Porasla proizvodnja, opala nezaposlenost

NIŠ – Statistički podaci niške Uprave za privredu pokazuju da je industrijska proizvodnja u gradu na Nišavi u prvih šest meseci ove godine veća za 27,7 odsto u odnosu isti period prošle godine.

Posmatrano po industrijskim granama, najveći rast ostvaren je u proizvodnji prehrambenih proizvoda – čak 42,7 odsto. Proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda uvećana je za 35,9 odsto, a proizvodnja električne opreme za 21,4 odsto. Porasla je i proizvodnja metalnih proizvoda, ( >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << osim mašina) za 12 odsto, dok je proizvodnja računara, elektronskih i opštičkih proizvoda uvećana za 3,7 odsto.

Pad proizvodnje i to od čak 81,4 odsto zabeležen je u proizvodnji proizvoda od gume i plastike, proizvodnja mašina i opreme opala je za 41,7 odsto, a proizvodnja odevnih predmeta manja je za 35,8 odsto.

Rast industrijske proizvodnje u prvoj polovini 2015. godine, u Nišu je praćen smanjenjem broja nezaposlenih.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje na kraju juna meseca ove godine posao su u Nišu čekale 33.242 osobe, dok je na kraju juna 2014. godine posao čekalo 36.320 osoba, što je za 8,47 odsto manje.

(Kraj)Bin

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.