Republičko takmičenje tekstilaca iz 15 škola

Izvor: juGmedia, 04.Maj.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republičko takmičenje tekstilaca iz 15 škola

NIŠ – Republički susreti okupili su najtalentovanije učenike iz 15 skola Srbije koje obrazuju i vaspitavaju decu sa smetnjama u razvoju.

Domaćin takmičenja bila je Škola za osnovno i srednje obrazovanje za učenike ometene u razvoju „14.oktobar“. Direktor Zoran Nikolić ističe da su svi pokazali takmicarski duh, znanje i veštine iz područja rada tekstilstvo i kožarstvo.

„Svako mlado biće koje stvara bilo bojama ili tekstilnim materijalima, zapravo deli s ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << mnostvo svojih osecanja i ideja, kaže Nikolić.

Nakon takmičenja domaćini su se potrudili da pokažu znamenita mesta kao što je Niška Banja, Ćele kula, Tvrđava i centar grada.

U ekipnom plasmanu za konfekcijske šivace najbolje su bile škole iz Pirota, Niša i Zrenjanina a za tkače škole iz Stare Pazove i domaćini.

„Vazno je da su svi gosti otišli iz Niša i sa peharima, medaljama, diplomama, ali i sa predivnim sećanjima na 17. Republicke susrete, zaključuje Nikolić.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.