Rekordan broj učesnika na 19.polumaratonu

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2015, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj učesnika na 19.polumaratonu

NIŠ – Grad Niš će sutra biti domaćin 19. internacionalnog polumaratona, a organizatori ove manifestacije najavili su učešće rekordnog broja takmičara iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Bugarske.

Prema rečima direktora trke Nenada Cvetkovića u polumaratonu će nadmetati više od 200 takmičara, dok će se oko 1.500 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca nadmetati na kraćim stazama.

„Polumaraton će između ostalih trčati i Velimir Bojović, pobednik >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << polumaratonske trke na ovogodišnjem Beogradskom maratonu i Mirko Petrović, višestruki prvak Balkana u ovoj disciplini“, izjavio je Cvetković na konferenciji za novinare u niškom Media centru.

On je istakao da će se u deset trka koje će biti organizovane nakon početka polumaratona nadmetati deca i đaci iz niških škola i vrtića, ali i deca iz 20 sportskih klubova iz cele Srbije.

„Promoter trke je naš poznati ateltičar Dragan Zdravković, evropski prvak iz 1983. godine na 3.000 metara u dvorani“, rekao je Cvetković.

Niški polumaraton i ovog puta imaće cilj i start na Trgu kralja Milana, dok će najmlađi učesnici trčati od Osnovnog suda do Trga. Početak polumaratona zakazan je za 18 časova.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.