Izvor: KMnovine.com, 03.Jul.2015, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštuj svoje, da bi te i drugi poštovali

''Postoji realna mogućnost da se prikriven ispod feredže nalazi kilogram eksploziva''.

Poštuj svoje, da bi te I drugi poštovali

   
Poruka francuskoj vojsci... Foto: RT    
Drugarica dve godine radi u Katru. Bilo je preko 45 stepeni, taksijem je išla na posao, i dok se vozila skinula je džemperčić koji je nosila preko majice kratkih rukava. Taksista ju je prijavio gazdarici zbog kršenja njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << zakona. Ako se u vreme Ramazana nađete na tlu većine muslimanskih država, nećete moći da jedete i pijete na javnim mestima, bez obzira što ste turista i niste musliman. Na javnim plažama zabranjeno je da oblačite kupaći kostim. Takođe, nezavisno od visine dnevne temperature, pravilo je da pokrijete svoje telo od ramena do kolena. Kazne za kršenje njihovih pravila su prilično visoke, a u ekstremnijim zemljama možete da završite u zatvoru, ili da budete proterani. Iz niza muslimanskih država, izdvaja se sever Turske koji teži Evropi.

E, sada, šta je sporno u poštovanju zakona zemlje koju posećujete? Ništa. Ako ti se ne dopada, nemoj da ideš. I tu dolazimo do ključnog pitanja, koliko muslimani poštuju zakone evropskih država? Da, reklo bi se da poštovanje njihovih zakona ne ugrožava zakone evropskih država, što bi možda bilo u redu, ali postoji realna mogućnost da se prikriven ispod feredže nalazi kilogram eksploziva. Nisam sklona paranoji, ali, ako ja mogu da se pokrijem kad dolazim u posetu muslimanskoj zemlji, očekujem da oni kad dolaze u moju državu skinu feredžu sa lica. Ništa lično, ali islamski terorizam nije nešto što se dešava tamo daleko, nego je prisutan u komšiluku. Naglasiću da po Kuranu žena nije u obavezi da pokrije celo lice, to su Šerijatom uveli ekstremni islamisti.

Licemeri koji vrište zbog poštovanje ljudskih prava, prvo bi trebalo da objasne kako su nečija prava bitnija od prava drugih? Dušebržnici će prvo da skoče i da viknu kako treba da poštujemo pravo na feredžu, a onda će đuture da budu „Je suis Charlie“, a koliko se sećam, niko od njih nije bio „Je suis policajac iz Zvornika“. Setimo se kako su svi napali Sarkozija da je fašista kad je zabranio nošenje feredža u Francuskoj. Kada nemuslimani borave u islamskim državama, oni kod kuće ili u hotelskim sobama mogu da jedu, piju i da se oblače kako hoće, pa bi bilo pošteno da se isti tretman omogući i drugoj strani. Na ulici skini feredžu sa lica, da ne razmišljam da li je ispod iste majka troje dece, ili bombaš samoubica koji je krenuo u tržni centar.



Ovde nije reč o verskoj netrpeljivosti, naprotiv, islam je kao svaka religija vredna poštovanja, ali, se nažalost, isto kao nekad i hrišćanstvo, iskorišćava u negativne svrhe. Setimo se šta je sve rađeno za vreme inkvizicije kada je, navodno, zastupana hrišćanska vera. Ovde je reč o dvostrukim standardima kada su u pitanju islamisti. Previše tolerancije je i dovelo do stvaranja uporišta za obuku terorista širom Evrope. Trenutno se na Kosovu pred snagama NATO pakta obučavaju džihadisti, u BIH se vijore zastave islamske države, a devojčice beže u Siriju da bi se pridružile teroristima. BBS piše da je BIH najveći centar za obuku džihadista u Evropi, i da to traje još od devedesetih.

Popustljivost prema islamistima je zabrinjavajuća jer nisu napadi samo na nemuslimane, setimo se da su pre neki dan u sred Ramazana ubili ljude u džamiji. Reći ćete da zabrana nošenja feredža neće pomoći borbu protiv terorizma, ali, nek sačuva jedan život, i to je prihvatljivo. Dokle god Evropa bude imala dvostruke aršine, dva standarda oko toga čiju veru, naciju, ili čije zakone hoće, a čije neće da poštuje, problem će samo eskalirati. Nedavno se prvi put u EU čuo glas koji je pomenuo teroriste koji sede u Vladi Kosova. Naime, nemačka poslanica Sevim Dagdelen je u Bundestagu optužila Nemačku da je dozvolila da Kosovo postane region odakle se regrutuje ogroman broj boraca za Islamsku državu. Rekla je da se teroristička organizacija OVK ponovo okuplja na Kosovu, i da odatle teroriše okolne države. I bitno je da to neko glasno kaže, jer Srbija je postala takva poltronska država, da ako kažeš ono što svi već znaju, rizikuješ da te nazovu fašistom, ili nacionalistom sa grimasom gađenja na njihovom „liberalnom“ licu.


Za KM Novine: Snežana M.
Pripremile: KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.