Posle sedam godina u Nišu raste broj građevinskih dozvola

Izvor: juGmedia, 02.Sep.2015, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle sedam godina u Nišu raste broj građevinskih dozvola

NIŠ – Od 1. marta, od kada gradovi i opštine u Srbiji primenjuju objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, u Nišu je izdato 45 građevinskih dozvola i 46 rešenja za sanaciju.

Pomoćnik načelnika Uprave za planiranje i izgradnju Dragan Milovanović kaže da se broj podnetih zahteva, kao i broj izdatih dozvola i rešenja povećao od kako je uvedena nova procedura izdavanja građevinskih dozvola.

Milovanović dodaje da je u poslednjih šest meseci podneto 89 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zahteva za izdavanje građevinske dozvole i 139 zahteva za odobravanje rešenja za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju.

„Broj zahteva, i izdatih dozvola i rešenja, nije drastično povećan, ali je povećanje evidentno i uzrokovano je svakako bržim protokom dokumenata i bržim izdvanjem dozvola“, istakao je Milovanović.

Prema njegovim rečima pre stupanja na snagu objedinjene procedure tehničke uslove za projektovanje gradska javna preduzeća izdavala su u relativno kratkom roku, ali se mesecima čekalo na tehničke uslove koje izdaju republička javna preduzeća.

„Javna preduzeća sada imaju zakonsku obavezu da tehničke uslove za projektovanje izdaju u roku od 15 dana i ona se tog roka pridržavaju“, rekao je Milovanović.

Niška Uprave za planiranje i izgradnju počev od 2008. godine beležila je drastičan pad broja zahteva za izdavanje građevinskih dozvola i tek ove godine evidentiran je porast.

Pored uvođenja objedinjene procedure za izdvanje građevinskih dozvola, povećanju je, prema rečima zaposlenih u Upravi, doprinelo i to što je grad početkom godine značajno smanjio visinu naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.