Peformans: Studenti podelili lažne diplome

Izvor: juGmedia, 19.Apr.2017, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peformans: Studenti podelili lažne diplome

„Protest protiv diktature“ održan je večeras 13. put u Nišu, a okončan je ispred Gradske kuće performansom podele lažnih diploma svim učesnicima protestne šetnje.

Diplome su podelili mladi koji su na nosili maske sa likom Aleksandra Vučića, Andreja Vučića, Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

Na ovaj način, kako je rečeno, učesnici protesta žele  da obesmisle lažne diplome u Srbiji.

„Devalvacija diploma poprima velike razmere. Svaki lupež >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << može za dovoljno novca da priušti sebi diplomu i da zauzme javnu funkciju“, rekao je okupljenima jedan od studenata.

Prema njegovim rečima našu zemlju zahvatila je „doktormanija“.

„Univerziteti u Srbiji godišnje upišu čak 4.000 studenata na doktorskim studijama. Prema pisanju „Politike“ naša zemlja je od 2005. godine do sada dobila 9.000 doktora nauka“, kazao je on.

Kao najpoznatije plagijate, student je naveo naučne radove Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

U „Protestu protiv diktature“ učestvovalo je večeras nekoliko stotina Nišlija, uglavnom studenata.  Kao i prethodnih popodneva oni su prošetali gradom zviždući iz pištaljki i vuvuzela, udarajući u bubnjeve i noseći transparente.

Za sutra u 18 časova najavljeno je novo protestno okupljanje na Trgu kralja Milana.

B.Lj.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.