Izvor: BujanovackiGlas.info, 18.Sep.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST VETERANA OVPMB I OPOZICIJE U PREŠEVU: OVO JE ALBANIJA

Učesnici su nosili transparente na kojima je pisalo: „Bujanovac, Preševo i Medveđa su Albanija“, „Mladima posao, lopovima batine“, „Albanci su ponovo izbeglice“ i „Ragmijev klan – interes Srbije“ PREŠEVO, BUJANOVAC, 18.septembar 2015. (Bujanovačke) – „Zgaženi i zaboravljeni“ bio je glavni moto protesta koji su danas u centru Preševa organizovali Udruženje veterana OVPMB, opozicija i građani.
Prema rečima organizatora, protest je uperen protiv „lokalne i vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << u Beogradu“, a neposredan povod je zahvalnica koju je predsednik opštine Ragmi Mustafa uručio Aleksandru Vučiću prilikom letošnje posete premijera Preševu.
Pred oko 150 okupljenih govorili su Nazim Hajredini, predsednik Udruženja bivših pripadnika amnestirane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe u Bujanovca (OVPMB), sekretar tog udruženja Munir Redžepi, Ibrahim Kadriju, penzionisani profesor filozofije i jedan od idejnih tvoraca referenduma 1992. i student Elbasan Salihu, koji je pročitao proglast sa protesta.
Munir Redžepi rekao je reporteru Bujanovačkih da je protest uperen protiv lokalnih i centralnih vlasti zbog, kako je naveo, uskraćenih ljudskih prava i sloboda Albanaca, diskriminacije u obrazovanju i nerešenog pitanja upotrebe nacionalnih simbola i pisma.
Učesnici su nosili transparente na kojima je pisalo: „Bujanovac, Preševo i Medveđa su Albanija“, „Mladima posao, lopovima batine“, „Albanci su ponovo izbeglice“ i „Ragmijev klan – interes Srbije“.
Skup ispred zgrade lokalne samouprave trajao je manje od sat vremena i protekao je bez incidenata i bez vidljivog prisustva policije.
Okosnicu vlasti u Preševu čini Demokratska partija Albanaca (DPA) predsednika opštine Ragmija Mustafe.
Foto: Novosti

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest nezadovoljnih Albanaca u Preševu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Sep.2015

Organizatori protesta Udruženje veterana OVPBM, opozicija i građani zahtevali su da Preševo ponovo dobije Osnovni sud, đaci knjige na albanskom i da Vlada Srbije više ekonomski ulaže u Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Protest u Preševskoj dolini zbog odnosa Srbije prema Albancima

Izvor: SandzakPress.net, 19.Sep.2015, 12:39

Kosovo – Nekoliko stotina učesnika protesta koji je danas održan u centru Preševa izrazilo je negodovanje zbog, kako su naveli, odnosa Vlade Srbije prema Albancima na jugu te zemlje. Na skupu koji je počeo šetnjom do zgrade opštine istaknuti su transparenti sa kartom ‘Velike Albanije’. Učesnici,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.