P. Popović: Krili su da je general Tolimir uhapšen u Beogradu

Izvor: KMnovine.com, 10.Feb.2016, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

P. Popović: Krili su da je general Tolimir uhapšen u Beogradu

Zdravko Tolimir je uhapšen u četvrtak 30. maja 2007. kod Ljubovije, odnosno kod Bratunca, u Republici Srpskoj - objavili su svi beogradski mediji.



   
General Zdravko Tolimir u Haškom zatočeništvu.    












>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<



Piše: Predrag Popović





Svi, osim Pravde, koju sam tada uređivao.


Na osnovu svedočenja ljudi koji su videli kako grupa civila s fantomkama na glavi, oko tri sata izjutra, obija vrata jednog stana na Bežanijskoj kosi i, posle dva-tri minuta, iznosi Tolimira ubačenog u crnu mrtvačku kesu, objavio sam da je general VRS uhapšen u Beogradu.

- Što se praviš pametan? Tolimir je uhapšen u Bratuncu, imamo dokaze, hoćeš li da ih objaviš? - rekao mi je tog dana Rade Bulatović, tadašnji šef BIA. - Dobro je što se, kao pravi estradni srbenda, stidiš što si uhapsio srpskog generala, ali loše je što lažeš. Svoje dokaze objavi gde hoćeš, ali ne kod mene - rekao sam mu.

Sutradan je Pres Dragana J. Vučićevića objavio "satelitske snimke presretanja vozila s Tolimirom na ulazu u Bratunac".

Nije mi bilo svejedno dok sam to čitao. Šta ako su komšije pogrešile, ako onaj nesrećnik koji je kidnapovan na Bežanijskoj kosi nije bio Tolimir? Zvao sam ih, dvojica se nisu javili, jedan je odmah prekinuo vezu, a poslednji je samo prošaputao: "Ne pitaj me ništa..." Njihov strah me uverio da sam plasirao tačnu informaciju.



- Prvo želim da kažem da nije tačno da sam uhapšen u Republici Srpskoj. Uhapšen sam u Beogradu - rekao je u ponedeljak Tolimir, na prvom pojavljivanju u Hagu.
Laknulo mi je.

Bulatoviću je bilo svejedno, boleo ga Koštunica.



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2016 ::    Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.