Otvorena birališta u mesnim zajednicama u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 24.Nov.2013, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena birališta u mesnim zajednicama u Leskovcu

LESKOVAC – Birališta za izbor  rukovodstva 139 mesnih zajednica u Leskovcu otvorena su jutros u sedam sati i izbori teku bez problema, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije Ivan Đorđević.

Đorđević je agenciji Jugmedia rekao da se birališta zatvaraju večeras u 20 sati.

Glasanje se odvija u sedištima mesnih zajednica, a tamo gde nema uslova, u školama i privatnim objektima
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Nove članove saveta mesnih zajednica može danas da bira blizu 121 hiljada Leskovčana sa pravom glasa. Bira se od 5 do 11 članova, u zavisnosti od brojnosti stanovnika.

Liste kandidata podnelo je 12 stranka i 11 grupa građana. Rezultati će se određivati po proporcionalnom sistemu, a lista koja dobije više od pet posto glasova izašlih birača imaće svog predstavnika u rukovodstvu mesne zajednice.

Prvi presek stanja izlaznosti je u 10 časova, zatim u 14 i u 18 časova, a prvi preliminarni rezultati se očekuju posle zatvaranja birališta.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gužve na biralištima u mesnim zajednicama

Izvor: juGmedia, 24.Nov.2013

LESKOVAC – Na biračkim mestima u mesnim zajednicama u Leskovcu danas su velike gužve, a u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), kao i u odborima najvećih stranaka kažu da nema kršenja izbornih pravila...U Leskovcu se danas biraju članovi saveta u 139 mesnih zajednica...Prema podacima GIK, u gradskim...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.