Izvor: BujanovackiGlas.info, 30.Maj.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmaci uz trubače završili školu (Foto)

BUJANOVAC, 30.maj 2017. – „Ekipa se naglo rastaje, valjda to zovu odrastanje…“
To je samo jedan od slogana ispisanih na majicama učenika 8. razreda OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu koji danas svečano, uz trubače, pesmu i igru i poneku suzu radosnicu, proslavljaju poslednji nastavni dan  osnovnoškolskog obrazovanja.
U prepodnevnim satima,uz vijorenje  zastava i papirnih traka u školskom dvorištu spremno su dočekali dolazak trubača. A onda je krenulo slavlje za pamćenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << koje su pored njihovih mlađih drugara, posmatrali nastavnici, roditelji i poneki član porodice.
Za maturante Đorđa Mitića i Stefana Nedeljkovića, ovo je događaj za pamćenje,  na kome se svi dobro provode. Školu će, kažu, pamtiti po dobrim drugarima i drugarskim šalama. Mada je došao kraj osnovnoj školi, tome se ipak svi raduju, ali sa malenom primesom sete.
-Dobro je što završavamo osmi razred, ali malo je tužno – priznaje Nikola Trajković, koji planira da nastavi školovanje u Bujanovcu, medicinska sestra-vaspitač, ili u Vranju, da se osposobi za elektrotehničara.
Maturantkinja Mila Lazić ne krije da joj je žao zbog rastanka.
– U ovom trenutku treba da nađemo snage u onome što nam je ostalo – dodaje Mila, saopštavajući  nam nameru da upiše gimnaziju u Vranju.
Razigrana Amanda Ramadanović, u trenutku prolaska maturskog kola  uspeva samo da kaže da je mnogo srećna i da će školovanje nastaviti  u Bujanovcu.
Leon Ismaili će ipak da promeni sredinu. Veli da namerava da upiše saobraćajnu školu u Preševu.
-Osim po dobrom drugarstvu osnovnu školu ću pamtiti po našim  dobrim nastavnicima koji su bili sa nama svih ovih godina – poručuje Leon.
Njihova razredna, Negica Dejković, ima samo reči hvale za svoje učenike.
-Ovo je jedna od boljih generacija. Sa njima sam od petog razreda, mada sam sa nekim i odranije, iz vremena kada su bili predškolci.
Drago nam je što su svi nasmejani. Slave kraj osmogodišnjeg obrazovanja. Nadam se da će upisati željene srednje škole – kaže profesorka Dejković.
Najboljim željama za dalji uspeh  osmaka pridružuje se i mladi kolega Milan Jovanović, kome je ovo, veli, prva generacija koju izvodi kao razredni starešina.
Svečanost povodom završetka nastave učenici osmog razreda bujanovačke OŠ „B.Radičević“ nastavili su defileom  do Karađorđevog trga, a potom žurkom u atrijumu upravne zgrade „Gumoplastike“.
Sutra imaju mali predah, a već prekosutra čeka ih finale.
U restoranu „Keče“, u 20 časova počeće proslava maturske večeri.
A sat i po ranije okupiće se u školskom dvorištu. Odatle će krenuti tradicionalna šetnja do centra Bujanovca, gde će ih dočekati njihovi sugrađani, rodbina i prijatelji koji će ih ispratiti do polaska u restoran.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.