Odbornik Skupštine grada Valjeva Bradić Ljubomir – KRIVIČNA PRIJAVA ZA STUBO ROVNI

Izvor: KMnovine.com, 03.Sep.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornik Skupštine grada Valjeva Bradić Ljubomir – KRIVIČNA PRIJAVA ZA STUBO ROVNI

Republika Srbija; Republičkom javnom tužiocu, Apelacionom javnom tužiocu, Tužiocu za organizovani kriminal, Višem javnom tužiocu u Valjevu.


   
FOTO: NOVOSTI – Ljubomir Bradić    


Ambasadi Ruske Federacije (kao obaveštenje)Generalnom sekretaru UNESCO (kao obaveštenje)Predsedniku Vlade Republike Srbije (kao obaveštenje)Predsednik Republike Srbije (kao obaveštenje) >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<
Na osnovu odredaba Zakona o krivičnom postupku, podnosim
KRIVIČNU PRIJAVUProtiv osumnjičenih:
Stanka Terzića, gradonačelnika grada Valjeva, iz Valjeva,Miodraga Markovića, direktora JP Stubo Rovni Kolubara, iz Valjeva,Saše Markovića, načelnika Policijske uprave Valjevo, iz Valjeva,Momčila Gligorijevića, zamenika komandira Policijske uprave Valjevo, iz Valjeva,NN policijskih radnika,NN radnika, vozača bagera,NN radnika, vozača kamiona,NN lica, u svojstvu odgovornih lica i rukovodilaca u JP Stubo Rovni u periodu od 1989. godine, do danas,Miodraga Markovića, konzervatora Zavoda za zaštitu spomenika Valjevo, iz Valjeva,Milana Milutinovića, tehničkog direktora JP Stubo Rovni Kolubara, iz Valjeva,prof. dr Vladana Kuzmanovića, profesora Građevinskog fakulteta Beograd, iz Beograda,ing. Aleksandra Glišića, šefa projekta Brana Rovni, Energoprojekt Beograd, iz Beograda,zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa, koja postoji više godina unazad i deluje sporazumno u cilju vršenja krivičnih dela radi neposrednog ili posrednog sticanja finansijske ili druge koristi, pod sumnjom, počinili sledeća krivična dela:
zloupotreba službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakona republike Srbije, (KZ RS),pronevera iz člana 364. KZ RS,prevara u službi iz člana 363. KZ RS,krivično delo protiv ustavnog uređenja i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, iz člana 317. stav 2 i 3, KZ RS,protivpravno lišenje slobode iz člana 132. stav 1 i 2 KZ RS,izazivanje panike i nereda iz člana 343. KZ RS,izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 1 i 3 KZ RS,falsifikovanje isprave iz člana 355. stav 1 i 2 KZ RS,zagađivanje vode za piće i životnih namirnica iz člana 258. KZ RS,teška dela protiv zdravlja ljudi iz člana 259. KZ RS,kao i druga krivična dela definisana Krivičnim Zakonikom Republike Srbije.OBRAZLOŽENjESumnja se da je na brani Stubo Rovni, za 26 godina, izvršena najveća pljačka u Republici Srbiji i da niko do sada nije nikada kontrolisao utrošak materijala i sredstava datih od strane grada Valjeva, Republike Srbije i donacija, i u to sumnja većina građana u Valjevu. Gospodo Tužioci, izvršite proveru i pokažite da podržavate politiku Vlade Republike Srbije, a to je borba protiv organizovanog kriminala i uđite u istragu povodom dešavanja za 26 godina rada i dešavanja 30. i 31.08.2015. godine.

Na osnovu člana 332. KZ RS, svaki građanin je dužan da prijavi postojanje izvršenje krivičnog dela i učinioca, pa na osnovu istog člana koji me obavezuje kao građanina, prijavljujem gore osumnjičene da su počinili, pod sumnjom, gore navedena krivična dela.

Gore navedeni osumnjičeni su svojim radnjama, pod sumnjom, počinili gore navedena krivična dela u različitom vremenskom periodu, kao i različita krivična dela po svojoj prirodi, isprepletana po mestima, događajima i datumima, što je na Tužilaštvu da utvrde koji osumnjičeni je odgovoran za izvršenje kog specifičnog krivičnog dela.

Brana Stubo Rovni je počela da se gradi 1989. godine, a najavljeno je probno punjenje 01.09.2015. godine. U vremenskom periodu od 26 godina, pod sumnjom, počinjena su mnoga krivična dela, i to, nije izvedena voda za građane iznad brane Stubo Rovni, a mesto odakle se voda dovodi se zove Potok, i postoji sumnja da je za isti urađen projekat, da su za iste naplaćeni svi kompletni radovi, a da građani u neposrednoj blizini brane, za koje su radovi namenjeni, nikada nisu dobili vodu.

Rukovodstvo brane Rovni se obavezalo da uradi put meštanima iznad brane Rovni zašta postoje ugovori, i postoji sumnja da je izrada istog puta isplaćena, a meštani nikada nisu dobili put do kuća, obradivog zemljišta i šuma.

Da je rukovodstvo JP Stubo Rovni koristilo dugi niz godina kamenolom unutar samog kompleksa brane, koji je zatvoren za rad i da su, pod sumnjom, naručivali dovoz kamena drugih preduzeća, koji je plaćan, i tako sebi pribavili veliku protivpravnu imovinsku dobit.

Postoji sumnja da nisu ugrađene sirene za uzbunjivanje, zatim, seizmološki aparati i obeleživači visine talasa, a da su isti isplaćeni.

Postoji sumnja da su počinjena mnogobrojna krivična dela, i zato je rešenjem broj 293 od 12.06.2015. godine odbijen zahtev za dostavu sledeće dokumentacije:
rešenja o odobrenju za gradnju objekta Brana Rovni,pravosnažnog rešenja o eksproprijaciji broj 465-47/87 od 13.02.1987. godine,izveštaja Tehničke kontrole broj 5315/1 od 20.10.1989. godine,potvrdu o ispravnosti dokumentacije broj 3328 od 22.05.1989. godine,saglasnost Republičkog sekretarijata za poljoprivredu broj 326-327/89 od 25.09.1989. godine,saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo broj 96 ili 98 od 20.04.1989. godine,sve odluke o izgradnji brane sa akumulacijom na reci Jablanici,zapisnike sa tehničkog prijema,hidrološke podloge,geološke podloge,geomehaničke podloge,seizmološke podloge,ekološke,injekcioni radovi,program hidroloških, meteoroloških i feodetskih osmatranjaekologija,sanitarna zaštita,elaborat o evidentiranju nepokretnih kulturnih dobara na slivnom području reke Jablanice,studiju korišćenja slivova Jablanice, Obnice i Graca,hidrološka istraživanja u slivu reke Gradac,revizija Glavnog projekta brane i akumulacije „Rovni“,čišćenje akumulacionog prostora,ekološko-geomehanička istraživanja radioaktivnosti,crkva Gračanica,detaljna analiza uticaja eksploatacije površinskog kopa „Stubo“ na životnu sredinu,studija o proceni uticaja površinskog kopa „Stubo“ na životnu sredinu,elaborat o izvedenom stanju seizmičkih ispitivanja.gde postoji osnovana sumnja da je razlog odbijanja dostavljanja tražene dokumentacije taj što je veliki deo dokumentacije falsifikovan.

Pod sumnjom da postoji Glavni projekat iz oblasti ekologije, već samo prednja strana, što je suprotno Zakonu o proceni uticaja na životnu sredinu u članu 3, stav 2, a gde je izvršena prevara, pod sumnjom, od strane osumnjičenih prof. dr Vladana Kuzmanovića i ing. Aleksandra Glišića, u svom izlaganju na sednici Skupštine Grada Valjeva od 18.08.2015. godine, gde su isti tvrdili da postoji kompletan projekat uticaja na životnu sredinu.

Svojim potpisanim izveštajem Rudarsko-geološkog fakulteta broj 860 od 15.04.2015. godine, Građevinskog fakulteta broj 145 od 07.04.2015. godine i Energoprojekt Hidrogradnja A.D. broj 367 od 08.04.2015. godine, napisan u 7 tačaka, i to:
Pre probnog punjenja akumulacije,treba izvršiti analizu i ocenu do sada izvedenih hidrogeoloških istraživanja,uraditi projekat i sprovesti dodatna hidrogeološka istraživanja terena i hidrološka merenja. Ukoliko dodatna hidrogeološka istraživanja pokažu da postoji opasnost od gubljenja značajne količine vode iz akumulacije, predvideti i izvesti odgovarajuće tehničke mere za sprečavanje gubitka,Uraditi Studiju bilansa u kojoj će se na osnovu novih hidroloških podloga i osavremenjenih poreba za vodom sagledati realan bilans vode, utvrditi kapacitete izvorišta podzemnih voda i odrediti potrebnu korisnu zapreminu akumulacije za period pre i posle izgradnje TE Kolubara B,Uraditi projekat upravljanja akumulacijom kojim će se predvideti optimalni režim rada akumulacije na osnovu Studije bilansa, uzimajući u obzir ulogu akumulacije u zaštiti od poplava, kao i održavanja visokog kvaliteta vode u akumulaciji,Osavremeniti postojeći projekat tehničkog osmatranja, pri čemu je neophodno uzimati u obzir monitoring kvaliteta vode u akumulaciji kao i praćenje gubitaka,Osavremeniti postojeći projekat probnog punjenja akumulacije imajući u vidu rezultate dodatnih hidrogeoloških istraživanja potrebu očuvanja kvaliteta i smanjenje gubitaka,Pre probnog punjenja akumulacije treba sprovesti projektovane antierozione mere u slivu,Imajući u vidu potrebu za što skorijim puštanjem u funkciju akumulacije Rovni, sve navedene aktivnosti treba realizovati u što kraćem roku.gde postoji dokaz, stenogram sa sednice Skupštine Grada da su svojim izlaganjima prof. dr Vladan Kuzmanović i ing. Aleksandar Glišić, pod sumnjom, prevarili i obmanuli odbornike i odustali od 7 potpisanih tačaka koje treba uraditi pre probnog punjenja, a sve iz razloga interesa, jer je prof. dr Vladan Kuzmanović u Komisiji za tehnički prijem, a ing. Aleksandar Glišić je projektant i učesnik u radovima – sumnja, a gde je prof. dr Petar Dokmanović bio suprotnog stava i zalagao se da se potpisani izveštaj spovede u delo pre probnog punjenja brane. Ovako obmanuti odbornici, pojedini pod pretnjom gubljenja radnog mesta ako ne glasaju ZA – sumnja, doneli su odluku suprotnu izveštaju naučnika (videti snimak TV Marš).

Postoji osnovana sumnja da su 2014. godine, za vreme velikih poplava koje su katastrofalno zadesile Obrenovac, protivzakonito spustili zatvarače, ili prepreku na otvorima, što je priznao u izjavi direktor JP Stubo Rovni, Miodrag Marković – sumnja, čime se akumulirala velika količina vode koja je u jednom momentu probila branu, podigla nivo reke Kolubare i izazvala poplavni talas u gradovima Valjevo i Obrenovac – sumnja.

Postoji osnovana sumnja da se brana probno puni suprotno projektu na kojem nije urađena revizija od samog projektovanja, iz čega proizilazi da je isti projekat neupotrebljiv i nije u skladu sa današnjim propisima – sumnja, i da tako vrše probno punjenje brane puno rastinja i zelenila, što se vidi iz snimaka. Bez revizije projekta, odustalo se od gradnje male brane na delu kod manastira Gračanica, što je uslov za propust barske vode pune algi i zagađenje pijaće vode sa izvorišta Paklje i Gradac čime se direktno utiče na zdravlje građana, što je krivično delo iz članova 258 i 259 KZ RS.
Gore navedena lica, pod sumnjom da su počinila krivična dela, bila su za probno punjenje brane Rovni, a na osnovu neispitivanja morfoloških i topografskih ispitivanja, u slučaju rušenja brane Rovni, koji je objekat prve kategorije ugroženosti, predstavlja veliku opasnost za nizvodni rečni potez, sa stanovišta mogućeg prelivanja ili rušenja, što bi rezultiralo udar poplavnog talasa, u slučaju rušenja brane Rovni, i nalet na niz velikih gradova i njihove stanovnike i imovinu.

Zbog gore navedenog izveštaja u 7 tačaka, koji je odbijen, dolazi do velikog rizika i mnogih krivičnih dela pod sumnjom, gore navedenih lica usmerenih prema stanovništvu, imovini, eko sistemu, iz oblasti uticaja na životnu sredinu, mešanje barske ustajale vode sa izvorskim vodama, izdržljivost brane, neispitanost stajanja velike količine vode na vodama koje se nalaze ispod terotorije grada Valjeva i same brane Rovni, i uništenje manastira Gračanica, koji je pod zaštitom Vlade Republike Srbije i Zavoda za zaštitu spomenika kultire Republike Srbije i grada Valjeva.
Pod sumnjom da su gore osumnjičena lica organizovala bespravno lišenje slobode vernika, i skrnavljenje verskih objekata u manastiru Gračanica i porti, što se vidi iz priloženih linkova ka novinskim člancima i emisijama, koje su gledali i čitali mnogi vernici i građani, i ukoliko dođe do brisanja istih, to će biti krivično delo saučesništva NN lica ili institucija, a sve je snimljeno.

Protivpravno lišenje slobode od strane policijskih radnika i načelnika PU Valjevo, Saše Markovića i zamenika komandira, Momčila Gligorijevića, desio se nad većim brojem vernika i dece od 2 i 5 godina – sumnja, gde se na snimku vidi da su isti naterani da kleče na suncu preko 5 časova na 36°S. Nezakonito privođenje i lišenje slobode, a po tvrdnji Suda, isti su dobili nalog da isključivo obezbeđuju branu Rovni – sumnja.

Policijski radnici, na protivzakonit način, na čelu sa Sašom Markovićem i zamenikom komandira Momčilom Gligorijevićem, pod sumnjom, počinili su krivično delo teške zloupotrebe službenog položaja obezbeđujući i pomažući skrnavljenje manastira Gračanica kod Valjeva i rušenje manastirskog kompleksa.

Izjava Miodraga Markovića, dana 02.09.2015. godine u emisiji „Sasvim javno“ u 13:15 časova isti izjavi da se ništa nije oskrnavilo u manastiru, a da se rušila štala i pomoćni objekti, što je još jedan dokaz, pod sumnjom, ove organizovane kriminalne grupe da prikrivaju počinjena krivična dela – sumnja.

Protivzakonito je sprečen Nemanja Radojičić 31.08.2015. da prisustvuje i spreči skrnavljenje manastira i manastirskog kompleksa, koji su pod zaštitom Vlade Republike Srbije i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Republike Srbije i grada Valjeva.

Dva NN radnika nepoznatog preduzeća su skrnavila manastir Gračanicu, zvonik i verske objekte unutar manastirskog kompleksa, čime su počinili gore navedena teška krivična dela – sumnja.

Sve gore navedene radnje, pod sumnjom da postoje još veća i teža krivična dela, počinjena od gore navedenih osumnjičenih, čiji broj se sigurno tu ne završava, navodi na sumnju da je to organizovana kriminalna grupa koja počini, pod sumnjom, mnogobrojna krivična dela.

S obzirom na navedeni opis sumnjivih krivičnih dela i svih radnji koje su navedene u ovoj krivičnoj prijavi, došlo je do teškog uznemiravanja javnosti, kako u gradu Valjevu, tako i u Republici Srbiji, pa iz tih razloga predlažem da u skladu sa Zakonom, istim osumnjičenima, kao zakonsku meru za sumnjivo počinjena krivična dela, odredite meru lišavanja slobode.
Sa ovom krivičnom prijavom upoznaću Ambasadu Ruske Federacije i Generalnog sekretara UNESCO, predsednika Vlade Republike Srbije, g-dina Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, g-dina Tomislava Nikolića, a sve zbog nepoštovanja ljudskih prava i skrnavljenje verskih objekata pod zaštitom države. Isto tako obaveštavam da se Srbija bori da se Kosovo ne primi kao članica UNESCO zbog skrnavljenja i rušenja verskih objekata na našem Kosovu, što je opravdano, a na drugoj strani što nije opravdano se ruše verski objekti u sred srca Srbije!?

Dokazi:
 
• gore navedena dokumenta poseduju Skupština Grada Valjeva, grad Valjevo, JP Stubo Rovni, monah-nemonah Antonije iz Valjeva, Bradić Ljubomir iz Valjeva,
• linkovi ka novinskim člancima i snimljenim emisijama:

 http://rs.n1info.com/a89254/Vesti/Mestani-brane-crkvu-od-potopa.html
 http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:560319-Zastitnici-manastira-Gracanica-Brana-ubija-pravoslavlje
 http://www.vaseljenska.com/video/pohapseni-narod-iz-gracanice-peva-u-policijskoj-marici-video/
 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/586897/DRAMA-U-VALJEVSKOJ-GRACANICI-Policija-uhapsila-20-vernika-koji-stite-manastir-od-potapanja
 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/586897/DRAMA-U-VALJEVSKOJ-GRACANICI-Policija-uhapsila-20-vernika-koji-stite-manastir-od-potapanja
 http://www.smedia.rs/vesti/3329538/blic-drama-u-valjevskoj-gracanici-policija-upala-u-manastir-uhapsila-20-vernika.html
 http://www.srbijadanas.com/clanak/drama-u-gracanici-policija-upala-u-manastir-hapsi-zene-i-decu-31-08-2015
 http://www.ugradu.info/index.php/valjevo-vesti/14552-policija-upala-u-manastir-uhapsila-20-vernika
 http://srbin.info/2015/07/02/istinoljublje-valjevska-gracanica-je-juce-odbranjena-dodite-i-danas-da-strazarimo/
 http://novibeogradafera2.blogspot.com/2015/08/blog-post_19.html
 http://www.kolubarske.rs/sr/vesti/valjevo/3364/Policija-privela-20-gra%C4%91ana-kod-crkve-Gra%C4%8Danice.htm
 http://www.tvbest.rs/179658-drama-u-valjevskoj-gracanici-policija-uhapsila-20-vernika-koji-stite-manastir-od-potapanja
 http://www.kmnovine.com/2015/08/rusenje-gracanice.html
 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/2022859/%D0%A3%D1%85%D0%B0%D0%BF%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B8+%D1%81%D1%83+%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D1%83+%D0%BE%D0%B4+%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%9A%D0%B0.html
 http://www.rtvbn.com/356498/Policija-uhapsila-20-vjernika-kod-Valjeva
 http://www.moja-delatnost.rs/news/drama-u-valjevskoj-gracanici-policija-uhapsila-20-vernika-koji-stite-manastir-od-potapanja-22459
 http://bigportal.ba/drama-u-manastiru-gracanica-policija-upala-dzipovima-i-odvela-zene-i-decu/
 http://akter.co.rs/29-bezbednost/138754-policija-blokirala-prilaze-valjevskoj-gra-anici.html
 http://vazdan.com/vijest/drama-u-valjevskoj-gracanici-policija-uhapsila-20-vernika-koji-stite-manastir-od-potapanja/1421444/1
 http://news.burina.net/news/va-uhapseni-jer-su-branili-manastir-od-potapanja
 http://www.dobosar.com/uzivo-policija-rasteruje-i-hapsi-vernike-u-valjevskoj-gracanici/
 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/586897/DRAMA-U-VALJEVSKOJ-GRACANICI-Policija-uhapsila-20-vernika-koji-stite-manastir-od-potapanja
 http://www.telegraf.rs/vesti/1727338-drama-u-manastiru-gracanica-policija-upala-dzipovima-i-odvela-zene-i-decu-foto
 http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/586897/DRAMA-U-VALJEVSKOJ-GRACANICI-Policija-uhapsila-20-vernika-koji-stite-manastir-od-potapanja
 http://www.alo.rs/policija-upala-u-gracanicu-hapsi-zene-i-decu/5807
 http://facebookreporter.org/2015/08/30/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4-%D0%BA%D0%BE%D0%B4/
 http://www.vaseljenska.com/vesti/uzivo-iz-gracanice-policija-razvalila-vrata-manastira-strazari-deca-i-zena-pohapseni/
 http://www.srbijadanas.net/uzivo-policija-rasteruje-i-hapsi-vernike-u-valjevskoj-gracanici/
 http://www.vaseljenska.com/vesti/uzivo-iz-gracanice-policija-razvalila-vrata-manastira-strazari-deca-i-zena-pohapseni/
 http://www.vaseljenska.com/vesti/uzivo-policija-rasteruje-i-hapsi-vernike-u-valjevskoj-gracanici/
 http://facebookreporter.org/2015/08/31/%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%99%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0/
Svedoci:
• privedena lica dana 30. i 31.08.2015. godine,
• monah-nemonah Antonije iz Valjeva,
• dr Milica Tomašević, Ekološki pokret Srbije, Vojvođanskih brigada 17, Novi Sad,
• Ruža Helać, predsednik Vojvođanska zelena inicijativa, ruza.helac@gmail.com,
• Milica Alavanja, koordinator Vojvođanska zelena inicijativa, zelenapatrola@gmail.com,
• ekipa RTV Marš koja se zatekla na licu mesta,
• Nemanja Radojičić, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, iz Valjeva,
• Branka Milić iz Beograda, milicj.branka@gmail.com,
• ing. Dragoljub Krstić, iz Valjeva, ingkrstic@gmail.com,
• po potrebi, ostali svedoci i materijalni dokazi.
Podnosilac krivične prijaveOdbornik Skupštine grada Valjevaispred udruženja Pobeda Valjevo
Bradić LjubomirTel.065/8881962
_________________________
u Valjevu, 03.09.2015. godine

Za FB Reporter: Biljana Diković

Izvor: FB Reporter    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.