Obeležena slava SNO “SRBI NA OKUP” – Sabor srpskih Svetitelja (FOTO)

Izvor: KMnovine.com, 17.Sep.2014, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena slava SNO “SRBI NA OKUP” – Sabor srpskih Svetitelja (FOTO)

U nedelju 14. 9. 2014. godine je obeležena slava Udruženja Srbi na okup, SABOR SRPSKIH SVETITELjA u manastiru Svetog Justina Ćelijskog u Barajevu.
...
 Sveta Arhijerejska Liturgija je počela u 9 časova, nakon čega je izvršeno rezanje slavskog kolača. Domaćini slave su bili Slađan i Ivana Arsić i Snežana Antonijević. Deo kolača je uzeo je ps Maksim u ime MO “Srba na okup Vojvodina”, koji će biti domaćini sledeće godine, a obeležavanje slave >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << će biti u manastiru Sv. Trojica u Kuli. Nakon toga za članove Udruženja i goste organizovan je slavski ručak.

„Neka bi Blagi Gospod, preko Srpskih Svetitelja pokajao srpski narod, i u celini ga uputio da nađe svoj put u Carstvo Nebesko. A naći će ga idući za svojim Svetiteljima, ako sluša njihove naredbe, njihove zapovesti, jer za sve njih, braćo moja, važila je jedna velika i Sveta Istina: Sveto Evanđelje Hristovo. Oni su živeli po jednome pravilu: sve za Hrista, Hrista ni za šta! I mi, ako hoćemo da budemo dostojni Srbi, dostojni potomci tako slavnih i večnih Srba, onda da odbacimo od sebe svaki greh, da prigrlimo Evanđelje Gospoda Hrista i tako vođeni i rukovođeni divnim Svetiteljima Srpskim, na čelu sa Svetim Savom služimo Bogu i rodu svome“.

FOTO GALERIJA:

















































Srbi na okup

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.