Nole izgubio od Rafe ali sačuvajte empatije

Izvor: KMnovine.com, 14.Maj.2017, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole izgubio od Rafe ali sačuvajte empatije

"Da bi prosečan radnik u Evropi zaradio 2 miliona evra, trebalo bi da radi 500 godina..."




 
Nole izgubio od Rafe - tragedia nationale!

Da bi prosečan radnik u Evropi zaradio 2 miliona evra, trebalo bi da radi 500 godina. S tim u vezi, profesionalni sport u doba neoliberalnog kapitalizma je u svojoj transparentnosti i formi sportsko nadmetanje ali u suštini protekcija interesa krupnog kapitala koji sponzorisanjem vrhunskog sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << realizuje marketinšku komparativnu prednost nad konkurentom.

Tako imamo slučaj da "sveta kapitalistička vodica" Koka-Kola sponzoriše sport, dakle ono - u zdravom telu Koka-Kola.

Ili recimo, ako se neko seća Olimpijskih igara u Minhenu 1972. kad su u terorističkom aktu masakrirani izraelski sportisti, na komemoraciji žrtvama šef OK je izjavio: "Igre moraju da se nastave". Nastavljene su sutradan.

Čuvajte empatiju za velike ljude. Recimo, za one koji su ostali u enklavama na KiM. To su heroji naše epohe.

Jelena Jelisavčić


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.