Niške toplana vratila generatore humanitarnom centru

Izvor: juGmedia, 25.Okt.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niške toplana vratila generatore humanitarnom centru

NIŠ – Direktor niške Gradske toplane Zoran Stojanović rekao je da je Toplana juče vratila Srpsko-rusko humanitarnom centru dva pozajmljena generatora.

Nije bilo potrebe da ih koristimo, samo smo želeli da nam budu ‘pri ruci’. Vratili smo ih i ne razumem zbog čega je ta pozajmica izazvala toliko negativnih reakcija u medijima„, izjavio je Stojanović.

On je istakao  da nisu tačne informacije da sistem daljinskog grejanja u Nišu funkcioniše uz ozbiljne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << poteškoće i da su radijatori u velikom broju stanova hladni.

Prema njegovim rečima sve toplane u Nišu normalno funkcionišu, ali kako je dodao, dešava se da zbog kvarova na sitemu pojedini korisnici povremeno ostaju bez grejanja.

U poslednja četiri dana prosečno 100 do 120 naših korisnika nema grejanje, što je svega 0,2 procenta s obzirom da imamo ukupno oko 28.500 korisnika. Pre toga smo danima imali manje od jednog procenta korisnika bez grejanja„, kazao je Stojanović.

On je istakao da se kvarovi na toplovodnoj mreži koji se detektuju tokom noći, otklanjaju odmah u toku dana.

Broj intervencija koje toplana sada ima tri puta je manji nego u istom periodu pre dve godine, a značajno je manji i u odnosu na prošlu godinu„, kazao je Stojanović.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.