Nastavlja se podela plavih kanti za selekciju otpada

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se podela "plavih kanti" za selekciju otpada

Stanovnici Duvaništa od sutra dobijaju „plave kante“ za otpad koji se reciklira, a Javno-komunalno preduzeće „Medijana“ će ih podeliti još 3.000. Ambalažu mogu da dobiju građani koji žive u kućama uz ličnu kartu i račun „Objedinjene naplate“.

Radnici „Mediane“ obilaziće korisnike „od vrata do vrata“ i edukovati ih o tome kako da koriste „plave kante“. Oni koji budu želeli, mogu da je preuzmu na svom kućnom pragu.

Kante služe za odlaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << papira, papirne ambalaže, staklene ambalaže – flaša, tegli, kao i limenki – kažu u „Mediani“.

Do sada je ove kante preuzelo više od 4.500 stanovnika koji žive u kućama na Medijani i oko 9.500 domaćinstava na teritoriji opštine Palilula. Istovremeno, u Nišu je podeljeno oko 138.000 kesa za selekciju otpada u stambenim zgradama, saopštili su iz Gradske opštine Medijana.

Kako kažu u niškom komunalnom preduzeću, od kada su počeli da dele „plave kante“ koje su nabavili sredstvima iz projekta prekogranične saradnje koji finansira Evropska unija, prikupljaju više sirovina za Reciklažni centar. Međutim, kako kažu, bez konstantne kampanje sa ciljem podizanja svesti o odvajanju otpada, kvalitet sirovina iz kanti opada.

Ako ne apelujemo na građane, u kantama nalazimo i ostali komunalni otpad koji ne recikliramo pomešan sa otpadom za koji su kante namenjene – dodaju.

Po Zakonu o upravljanju otpadom, objašnjava Sonja Popović iz JKP „Mediana“, Grad je u obavezi da obezbedi selekciju i prikupljanje otpada za reciklažu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

RECIKLAŽA: Nišlije dobijaju besplatne kante za reciklažni otpad

Izvor: Kurir, 30.Avg.2016, 14:41

...Prema rečima predstavnika JKP "Medijana", narednih dana oko 3000 domaćinstava dobiće kante za odlaganje ambalaže od plastike, metala, kartona, papira i stakla..U tom preduzeću podsećaju da je kante za ambalažni otpad već dobilo oko 9500 domaćinstava na području niške opštine Palilula i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.