Na Gradini zaplenjeno skoro osam kilograma heroina

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Jun.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Gradini zaplenjeno skoro osam kilograma heroina

Carinici su u večernjim satima 29. juna 2016. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, zaplenili 5,6 kilograma heroina, a u međuvremenu se jutros na istom prelazu dogodila još jedna zaplena preko dva kilograma heroina.

Narkotik je otkriven prilikom ulazne kontrole autobusa crnogorskog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul-Rožaje.

U autobusu je bilo 20 putnika, čiji je prtljag detaljno pregledan, pa je tom prilikom, najpre utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da kofer jednog od njih, 51-godišnjeg Tutinca, ima tzv „duplo dno“.

Tokom daljeg pregleda utvrđeno je da se preko čitave donje površine kofera nalazi PVC kesa, sa donje strane oblepljena indigom, sa strane zalepljena silikonom, a sa gornje strane posuta mlevenom kafom. Iz nje je, u prisustvu tužioca i krim-tehničara, izvađeno ukupno 5.604 grama heroina.

Nakon otkrivanja droge, autobus je podvrgnut pregledu skenerom, ali nisu pronađene nikakve nepravilnosti. Narkotik i putnika koji je pokušao krijumčarenje su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

Što se druge zaplene tiče, za sada nam je poznato da je reč o ulaznoj kontroli, prilikom koje je u akumulatoru automobila „Alfa romeo 147“ beogradskih registarskih oznaka pronađeno, prema preliminarnoj proceni carinika, preko dva kilograma heroina, što će biti i potvrđeno nakon merenja.

Vozač, Beograđanin, putovao je sam, bez prtljaga iz Turske i izdvojen je za detaljnu kontrolu, jer je pored svih ostalih indikatora, imao problema i da upali svoj automobil nakon pasoške kontrole.

Detaljniju informaciju o ovom slučaju ćemo imati u toku dana.

 

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.