NOVI SAD: Usvojena Deklaracija o potrebi izmene Ustava Srbije ili donošenja novog

Izvor: KMnovine.com, 24.Sep.2014, 03:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SAD: Usvojena Deklaracija o potrebi izmene Ustava Srbije ili donošenja novog

SKUPŠTINA Vojvodine danas je, posle troipočasovne rasprave, većinom glasova donela Deklaraciju o potrebi pokretanja postupka izmene Ustava Republike Srbije ili donošenja novog.
...

Od 104 prisutna poslanika pokrajinskog parlamenta – za taj dokument glasalo je njih 64, protiv je bilo 33 a nije bilo uzdržanih.

Inicijativa za tu deklaraciju potekla je iz LSV, a predlog tog dokumenta podnela su 64 poslanika LSV, DS i NDS-a.
Među potpisnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << inicijative nije bilo odbornika vladajućeg Saveza vojvođanskih Mađara čiji je lider Ištvan Pastor. Ova stranka je najavila da neće učestvovati u glasanju dok su opozicione stranke najavile da neće podržati dokument.

Promena Ustava Srbije je neophodna, ali oko toga kako treba da izgleda Vojvodina u tom dokumentu nema zajedničkog stava stranaka u Skupštini Vojvodine.

Dokument je još jednom potvrdio da je vladajuća koalicija – koju čini Pajtićeva Demokratska stranka, Tadićeva Nova demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i SVM – podeljena.

Pastor je čak ocenio: „Mislim da je ova deklaracija u dnevnopolitičke namene, mislim da ova tema ne bi smela da se koristi u ovakve svrhe, tekst je sastavljen nedovoljno stručno, i mislim da ova deklaracija nanosi štetu a ne korist autonomiji Vojvodine“, rekao je Pastor.

Predsedik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, Branislav Bogaroški, naglasio je da tekst deklaracije ne definiše ništa detaljno, samo želi da otvori raspravu o položaju pokrajine.

Pročitajte više na: FB Reporter-u
Pripremile: KM Novine 

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.