NAISSUS BOXING NIGHT  zakazan za 30. jun

Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAISSUS BOXING NIGHT zakazan za 30. jun

NIŠ

Drugu godinu zaredom u Nišu če se održati bokserski spektaklu na otvorenom – “Naissus boxing night”. Zakazan je za 30.jun I odvijaće se na amfiteatru niškog keja,  sa početkom od 20 časova.

Na programu će biti mečevi u muškoj i ženskoj kategoriji Povodom pomenute manifestacije u Gradskoj kući u Nišu održana je konferencija za medije na kojoj su učestvovali Nenad Borovčanin, Branislav Kačar, Nina Stajković i Filip Stanković.

Nenad Borovčanin >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je u ime  “Balkan boxing kluba o samoj organizaciji manifestacije rekao da je na nedavno održanoj konferenciji za štampu u Gradskoj kući da je primarni cilj manifestacije  povratak boksa u Srbiju.

“ Niš je grad sa velikom tradicijom kada su u pitanju borilački sportovi. Neće to biti samo lokalna manifestacija, već jedna jaka medjunarodna bokserska revija gde će se takmičiti reprezentativci Srbije u ovom sportu. Želimo da podignemo bokserske klubove u Srbiji,a sada konkretno u Nišu na tome radimo zajedno sa gradskom upravom, Gradonačelnikom grada i većnikom za sport Branislavom Kačarom”

Očekuje ih rešavanje organizacionih pitanja ka što je obezbeđivanje sredstava putem sponzorstva,  obezbeđenje adekvatne sale i organizacija besplatne škole boksa.

Mečevi će imati takmičarski značaj, jer se boduju na svetskim i evropskim rang listama i svi bokseri su licencirani.

Borovčanin polaže nade u niške boksere, jer kako kaže prepoznaje u njima hrabrost i upornost koje su neophodne za ovaj sport.

Organizatori dodaju da očekuju vatrene mečeve, pune neizvesnosti.

“Imamo sigurnih 4 takmičara iz Niša, a postoji mogućnost da dodamo i petog. Prošle godine nas je direktno pratilo izmedju 3 i 4 hiljade gledalaca, očekujemo da će tako biti i ove godine. Ovim gestom se trudimo da zajedno vratimo boks na stare staze i upravo zbog toga radimo ovakve promocije” rekao je Gradski većnik resorno zadužen za sport i omladinu,  Branislav Kačar. On je najavio da će naredne godine SC “Sofka” biti kompletno renoviran. Sala će biti opremljena po najnovijim standardima i trudiće se da ispune sve potrebne uslove za niške boksere.

U ženskoj konkurenciji boje Niša braniće petnaestogodišnja Nina Stajković.  koja se dve godine bavi boksom a nedavno je učestvovala na Državnom prvenstvu A klase održanom u Nišu. Na ovom takmičenju okitila se zlatnim odličjem.

“ Očekujem pobedu u meču koji me očekuje na “Naissus boxing nightu”, iako ne znam ništa o protivnici nadam se da ću moći da je savladam. -rekla je Nina koja je dodala da bi želela da bude profi bokserka I da bi volela da ode na Olimpijske igre.

Devetnaestogodišnji Nišlija Filip Stanković će boksovaće protiv Aleksandra Kostića iz Surdulice.

–  Prvi put se borim u profesionalnom boksu i očekujem pobedu. Protivnik je, ako se ne varam bio finalista ovogodišnjeg prvenstva Srbije, ali u ringu medalja ne pomaže. Daću sve od sebe da iz meča izadjem kao pobednik, obećao je kaže Stanković.

Početak manifestacije zakazan je za 20 časova, a ulaz je besplatan. Revija profesionalnog boksa na otvorenom će se direktno prenositi na televiziji Sport klub

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.