Modernizacija kulture

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija kulture

U okviru programa “Gradovi u fokusu”, Ministarstvo kulture i informisanja  Srbije podržalo je projekat Opštine Bela Palanka “Kultura kao pokretač lokalnog ekonomskog razvoja u Beloj Palanci’’, saopštila je danas Opštinska uprava.

Vrednost projekta, kojim je predviđena rekonstrukcija grejanja u Ustanovi za kulturu i uvođenje informacionog sistema u Narodnoj biblioteci, je 7,9 miliona dinara, a sredstva koja izdvaja Ministarstvo je 6,7 miliona dinara.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ustanovi za kulturu ‘’Niketa Remezijanski’’ tokom cele godine održavaju se priredbe, koncerti i drugi programi, kao i rad sekcija Zato nam je važno da poboljšamo uslove za rad zaposlenih, dece i mladih koja pohađaju baletsku, folklornu ili školu glume. Rekonstrukcija grejanja nije radjena od izgradnje grade a projekat podrazumeva radove na zameni kotla”, kaže predsednik opštine Bela Palanka e Goran Miljković.

U okviru projekta biće nabavljena audio i scenska oprema radi poboljšanja tehničkih uslova rada. Projekat obuhvata i uvođenje informacionog sistema u Narodnoj biblioteci ‘’Vuk Karadžić’’, odnosno nabavku tehničke opreme, kancelarijskog nameštaja i obuku zaposlenih.

Uvođenjem COBISS platforme biblioteka bi formirala svoju lokalnu bazu tako da bi knjižni fond bio dostupan svim korisnicima i omogućila bi se brza razmena informacija i usluga, navodi se u saopštenju.

Zoran Panić

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.