Leskovac srpski rekorder po vukovcima

Izvor: juGmedia, 05.Nov.2013, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac srpski rekorder po vukovcima

LESKOVAC/BEOGRAD – Najnovija analiza junskog završnog ispita pokazuje da je na području Školske uprave Leskovac svaki peti učenik iz prošle generacije osnovaca nosilac Vukove diplome (19,7 odsto), najviše u Srbiji.

Za Leskovcem sledi Niš sa 17 odsto vukovaca, zatim Jagodina i Kosovska Mitrovica.

Analize Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja su pokazale, kako piše dnevni list Danas, da je oko 14 odsto učenika u Srbiji završilo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << osnovnu školu sa peticama iz svih predmeta.

Da se u osnovnim školama masovno poklanjaju visoke ocene, svedoči i podatak da je prosečna ocena prošle generacije osnovaca 4,09. Čak 43 odsto đaka završilo je osnovnu školu sa odličnim uspehom, 33,8 odsto sa vrlo dobrim, svaki peti učenik je bio dobar, a 1,6 odsto je dovoljnih.

Prosečne ocene govore o izraženoj tendenciji zaključivanja viših ocena, što znači da je u grupi odličnih bilo najmanje onih sa prosekom 4,5, a najviše vukovaca, dok je u kategoriji vrlo dobrih najmanje učenika sa prosekom 3,5.

Izvor: Danas, Jugmedia
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.