Kataranin kupio četiri hotela oko Vlasine za milion evra

Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kataranin kupio četiri hotela oko Vlasine za milion evra

BEOGRAD-SURDULICA-CRNA TRAVA

Ali Abdula MS al Maki  iz Katara i zvanično je  stavio potpis na ugovor o kupovini većinskog udela u četiri hotela preduzeća “Evropa” iz Surdulice I za to bi trebaloo da plati 1,08 miliona evra u gotovom ili po 250.000 evra po hotelu.

Tako je postao vlasnik hotela “Srbija” u Surdulici, “Vilin Lug” u Crnoj Travi,  I dva hotela, “Jezero” i “Promaja”, na  Vlasinskom jezeru.

Ali Albakir je, u ime Al Makija,  rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da ovo neće biti kraj ulaganja u Srbiju I da je ovo “tek prvi projekat “ koji je vezan  za investiranje u hotele koje , kaže, žele da podignemo na nivo onih sa 3-4 zvezdice u narednih 3-4 godine”.

“ Nadamo se i hotelu od pet zvezdica u budućnosti”, rekao je on u izjavi Tanjugu.

Al Abakir smatra izuzetno važnim to što su hoteli na jezeru što je, kaže, “ zdravo mesto, pogodno za razvoj turizma” I da je dobro I za sportiste iz Srbije i drugih zemalja.

Ovo je prva investicija iz katara u Srbiju a Al Abakir kaže da su , kada su došli “videli  i prijateljski nastrojene građane”.

On se “nada “ da će  mnogo biznismena iz Katara slediti njihov primer.

“ Mi smo srećni što smo potpisali ugovor, a od danas ćete videti progres u tom delu zemlje”, obećao je Al Abakir.

Dakle, videćemo.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, inače iz Surdulice, smatra da je “ ova privatizacija bitna stvar za Srbiju”.

.

“Vlasinsko jezero je važan resurs i ako se bude dešavalo ono što investitori planiraju tamo da rade, pokrenuće se zamajac, i to će da privuče turiste”, smatra  Stevanović .

Kupci iz  Katara su zvanično potpisali ugovor sa ministrom privrede Željkom Sertićem a . Stevanović očekuje da u narednim nedeljama krenu sa planovima za sva četiri horela.

On kaže I da sardanja traje već dve godine ali ne objašnjava o kakvoj se saradnji, zapravo, radi ali “veruje” da su “otvorili novo poglavlje”.

Al Maki je izlicitirao 70 odsto udela u hotelima “Evrope”  na aukciji koja je okončana 31. Maja.

Pre zaključenja ugovora sa Ministarstvom privrede, bilo potrebno mišljenje Ministarstva finansija, odnosno Uprave za sprečavanje pranja novca.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.