KC Niš prevodi u stalni radni odnos 171 radnika

Izvor: juGmedia, 26.Jan.2015, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KC Niš prevodi u stalni radni odnos 171 radnika

NIŠ – Ministar zdravlja Zlatibor Lončan obećao je prilikom današnje posete Kliničkom centru da će radnici ove zdravstvene ustanove, njih 171 koji su zaposleni na određeno vreme, u dogledno vreme dobiti ugovore o stalnom zaposlenju.

To biti urađeno pošto je u prethodne dve godine niški Klinički centar u po raznim osnovama napustilo više od 300 radnika.

Lončar je rekao da će prevođenje radnika iz radnog odnosa na neodređeno vreme u stalni radni odnos, biti realizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sukcesivno, u skladu sa mogućnosti Vlade Srbije.

U saopšenju izdatom povodom posete ministra zdravlja navodi se da su direktor ove zdravstvene ustanove dr Zoran Radovanović i predsednik sindikata „Nezavisnost“ Miodrag Stojković ukazali na sve probleme sa kojima se ova zdravstvena ustanova susreće.

„Sve zdravstvene usluge koje KC Niš bude pružao pacijentima biće u celosti refundirane našoj ustanovi“, ističe se u njihovom zajedničkom saopštenju.

U KC su saopštili da je za petak 30. januar zakazan sastanak sa v.d. direktorom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dr Vericom Lazić kako bi se krenulo u realizaciju postignutih tih dogovora.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.