Izviđači i aktivisti telima iscrtavaju kasetnu bombu

Izvor: juGmedia, 20.Sep.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izviđači i aktivisti telima iscrtavaju kasetnu bombu

NIŠ – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana mira, Udruženje građana „Akcija i pomoć“ organizovaće sa niškim odredom izviđača „Kralj Petar I“ aktivnost „Ja kažem NE kasetnoj municiji“.

Izviđači i aktivisti udruženja će svojim telima iscrtati kasetnu bombu i reč NE kako bi se još jednom skrenula pažnja javnosti na opasnost od neeksplodiranih kasetnih bombi u Srbiji koje su ostale nakon bombardovanja 1999. godine.

Članovi udruženja će ovom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << razgovarati sa izviđačima i meštanima Belotinca o kasetnoj municiji i opasnostima koje su uvek prisutne na kontaminiranim prostorima. Aktivisti udruženja će predočiti prednosti koje bi Srbija dobila potpisivanjem i ratifikovanjem Konvencije o kasetnoj municiji. Srbija je jedina zemlja u regionu koja nije potpisnica ove Konvencije.

Udruženje „Akcija i pomoć“ iz Niša zalaže se za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i za zabranu korišćenja kasetne municije i drugih ubojitih sredstava. Projekat Ja kažem NE kasetnoj municiji podržao je Handicap International.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Akcija izviđača na Međunarodni dan mira

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2014

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana mira, Udruženje „Akcija i pomoć“ i izviđači niškog odreda „Kralj Petar I“ u Belotincu će organizovati aktivnost "Ja kažem ne kasetnoj municiji".

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.