Izumeo uređaj koji sprečava krađu struje

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Okt.2014, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izumeo uređaj koji sprečava krađu struje

Kada se desi kratak spoj, uključenje napona bilo bi nemoguće ukoliko bi u trafo-stanice bio ugrađen uređaj koji je izumeo Goran Mitić iz sela Šarlinac.

Zahvaljujući njegovim patentima potrošači bi mogli da zaštite svoje električne aparate od pregorevanja, a Jugoistok krađu struje. Ipak, njegovi pronalasci još nisu ni atestirani, pa ne koriste nikome.

Gorana Mitića elektrotehnika zanima od malena. Iako nije završio studije elektronike, 6 puta je nagrađen >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << na izložbi izuma na Tesla festivalu. U poslovnici Jugoistoka u Doljevcu radi od sredine 2009.godine, ali na određeno. Za sada je, kaže, patentirao 8 izuma koji mogu da koriste i potrošačima struje i distribuciji. Za poslednji je, ove godine, dobio zlatnu plaketu.

Ipak, omiljeni izum mu je uređaj koji sprečava krađu struje za koji je dobio nagradu Svetske organizacije za intelektualnu svojinu u Ženevi.

Ništa od Goranovih uređaja nije čak ni atestirano, a da bi privukao finansijere koji bi uložili u njegove izume, trebalo bi da za njih ima zainteresovane kupce.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.