Izvor: BujanovackiGlas.info, 01.Okt.2016, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba simentalki: Najbolje grlo Nedzmedina Idrizija iz Biljače

BUJANOVAC, LEVOSOJE, 1. oktobar 2016. – Grlo Nedzmedina Idrizija iz Biljače apsolutni je pobednik drugog Sajma goveda simentalki Raše održanog danas na stadionu u Levosoju.
Njemu je pripala nagrada od 30.000 dinara.
Podsetimo da je prošle godine ovu titulu ponelo grlo Avdija Osmanija iz Oslara.
O ostalim nagradama koje je obezbedila lokalna samouprava čitajte ovde
Takmičilo se 79 grla

Od 1.666 umatičenih goveda i 431 junice, koje će nakon telenja biti subvencionisane, >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << njih 79 izabranih od nadležne komisije, prodefilovalo je ispred članova stručnog žirija.
Prvi put, revijalno, na izložbi su nastupile i umatičene koze pasmine „alpino“ iz tri domaćinstva i ovce „virtemberg“ iz 12 domaćinstava bujanovačke opštine.
Kamberi i Milković poželeli su dobrodošlicu i najavili veća ulaganja u poljoprivredu

Otvarajući ovogodišnju izložbu, čiji je pokrovitelj opština Bujanovac, predsednik Šaip Kamberi čestitao je Veterinarskoj stanici Bujanovac na organizaciji manifestacije i poručio izlagačima, stočarima i svim poljoprivrednicima da će lokalna samouprava povećati aktivnosti na poboljšanju uslova za bavljenje ovom delatnošću.
– Sigurno je da ćemo kucati na sva vrata. U tome će nam pomoći i dva narodna poslanika koji u Skupštini Srbije predstavljaju našu sredinu. Planiramo da u narednoj godini udvostručimo budžet za poljoprivredu i tako pomognemo svima onima koji žele da se bave ovim poslom – rekao je Kamberi, poželevši svakom pojedincu da „unapredi rad u svom gazdinstvu“.
Direktor Veterinarske stanice Bujanovac Miodrag Milković je zahvalio svim učesnicima, posetiocima i gostima i izrazio zadovoljstvo na pokazanom interesovanju za današnju izložbu.
Sajmu su prisustvovali i gosti iz republičkog parlamenta

– Između ostalih zahvaljujem se predsedniku Koordinacionog tela dr Zoranu Stankoviću, na podršci koja traje punih 14 godina i pomoći u subvencionisanju veštačkog osemenjavanja goveda, ovaca i koza.
Do sada je 478 domaćinstava steklo uslove za dobijanje subvencija po umatičenom grlu. Nadam se da ćemo našu manifestaciju, sada već tradicionalnu, iduće godine proširiti i na opštinu Preševo – poručio je Milković.
Gosti: Stanković i Rističević

Drugoj izložbi goveda simentalske rase u Levosoju, nadomak Bujanovca, prisustvovali su i članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Srbije, na čelu sa predsednikom Marjnom Rističevićem.
Odbor je juče, u Bujanovcu, održao svoju petu sednicu na kojoj je razgovarano o stočarstvu, voćarstvu, povrtarstvu i ruralnom razvoju.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

Izložba goveda kod Bujanovca: Nedžmedin Idrizi proglašen za najboljeg stočara

Izvor: Blic, 01.Okt.2016

Na izložbi goveda simentalske rase, koja je 1. oktobra održana na stadionu u Levosoju kod Bujanovca, pobedilo je grlo stočara Nedžmedina Idrizija iz Biljače...Vlasniku najboljeg među 79 probranih grla bujanovačkih stočara pripala je novčana nagrada od 30.000 dinara...Sajmu krava prisustvovali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.