Izložba „Mladi“ Niš Art fondacije

Izvor: juGmedia, 27.Maj.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba „Mladi“ Niš Art fondacije

NIŠ – Svečano otvaranje izložbe „MLADI 2015“ Niš Art fondacije zakazano je za subotu, 30. maja u 19 časova u Galeriji „Srbija“.

Na devetom po redu konkursu Niš Art Fondacije „MLADI 2015“ učestvovalo je preko 500 mladih umetnika od 18 do 35 godina i pristiglo je preko 1500 radova.

Izložba će predstaviti najbolje ocenjene radove 58 autora u okviru nacionalnog konkursa za mlade umetnike.

Članovi žirija za ovogodišnji konkurs bili su: Neda Arnerić, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Mrđan Bajić i Kristina Ristić.

Nagradni fond je i ove godine kao i ranijih godina: I nagrada – 10 000 evra, II nagrada – 5 000 evra i III nagrada – 3000 evra u bruto iznosu.

Dobitnici prve tri nagrade će biti proglašeni na samom otvaranju u Nišu.

„Nagrade će mladim umetnicima biti dalji impuls u radu i značajna materijalna pomoć koja će im omogućiti da se još više posvete svojoj umetnosti. Žiri ima utisak da je sa svakom godinom nivo likovnih dela sve viši, što govori da ova nagrada ozbiljno stimuleše mlade slikare, navode organizatori.

Otvaranje izložbe u Beogradu je 18. juna 2015. godine, sa početkom u 19 časova u Galeriji Kuće Legata, ulica Kneza Mihaila 46, Beograd.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevanu Dojčinoviću nagrada za serijal o Šariću

Izvor: Akter, 27.Maj.2015

Novinarski tim iz Južne Afrike koji je razotkrio elitnu jedinicu detektiva koja je ubila više od 1.000 ljudi, dobitnik je Međunarodne novinarske nagrade za istraživačko novinarstvo “Fondacije Duško Jovanović”, objavljeno je večeras u Podgorici...Nagrada je ustanovljena u znak sjećanja na...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.