Ispravno vozilo-bezbedno vozilo

Izvor: juGmedia, 27.Nov.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispravno vozilo-bezbedno vozilo

PIROT – Policijska uprava u saradnji sa Automotom savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila realizuju do 29. novembra preventivnu akciju „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo“

Cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile i ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Tokom akcije saobraćajna policija će pojačano kontrolisati vozače i vozila, posebno na putevima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i ulicima u naseljenim mestima i ukazivaće na značaj ispravnosti vozila, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas.

U slučajevima sumnje u tehničku ispravnost vozila, vozači će se upućivati na kontrolni tehnički pregled uz obavezno prisustvo policijskih službenika na linijama tehničkih pregleda i biće isključivani iz saobraćaja.

„Zbog učinjenih prekršaja nepoštovanja saobraćajnih pravila prema vozačima će se preduzimati zakonom predviđene mere, kaze se u saopstenju PU Pirot.

(Kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.