Ispod crte za upis u školu i sa 91 bodom

Izvor: juGmedia, 06.Jul.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispod crte za upis u školu i sa 91 bodom

NIŠ – Od 3.326 svršenih osnovaca sa područja Nišavskog okruga koji su popunjavali listu želja za upis u srednju školu, 101 učenik nije uspeo da upiše ni jednu od željenih škola, a među njima se nalaze čak i odlikaši, saznaje agencija Beta od načelnika niške Školske uprave Dragana Geja.

Prema njegovim rečima prag upisa u najpopularnije niške škole poput gimnazija, Medicinske i Pravno-poslovne škole bio je izuzetno visok, čak među najvišim u Srbiji, tako da su „ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << crte“ našla i deca koja su imala 91 bod.

„Imamo desetak odličnih učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu. Nekima od njih su za upis nedostajala samo 0,1 ili 0,2 boda“, rekao je Gejo.

On je istakao da će Školska uprava posredstvom Ministarstva prosvete pokušati da nađe prihvatljivo rešenje za upis svih neraspoređenih učenika.

„Bilo bi žalosno da se deca koja imaju 80 i više bodova rasporede u škole u kojima je prag upisa 50 boda. Tražićemo da oni budu upisani kao prekobrojni u školu koju su naveli na listi želja“, istakao je Gejo.

Podaci Školske uprave u Nišu govore da zanati i ove godine nisu bili privlačni osnovcima u Nišu tako da će septembra učionice biti poluprazne u Građevinskoj školi „Neimar“, Mašinsko-tehničkoj školi „15. maj“, Mašinskoj školi i Školi mode i lepote.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.