Izvor: juGmedia, 18.Apr.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Veliki petak

PRAVOSLAVNI  vernici i sve hrišćanske crkve  danas obeležavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti raspet i umro Isus Hristos, ovaj dan se smatra  najtužnijim danom u hrićšanstvu.Današnjim bogosluženjima obeležava se vreme smrti i skidanja sa krsta tela Gospodnjeg, kada se na posebno ukrašen sto ispred oltara koji predstavlja Hristov grob iznosi plaštanica. Plaštanica se

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Veliki petak, dan Hristovog stradanja, obeležavaju sve hrišćanske crkve

Izvor: Svet plus, 18.Apr.2014

Veliki petak smatra se najtužnijim danom hrišćanstva, jer je tog dana Isus Hristos osuđen i razapet na Golgoti. Scaron;irom sveta danas se obeležava ovaj veliki dan, a običaj je da se farbaju uskršnja jaja i to najčešće crvenom bojom, jer je ona simbol Hristove krvi.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.